Gordana Šimunija iz Otrovanca uz pomoć potpore za mlade poljoprivrednike proširila svoje gospodarstvo

Danas imaju 23 muzne krave, u budućnosti ih žele 35. Na licu Gordane Šimunije iz Otrovanca, stanuje optimizam jer je njezin OPG dobio 50.000 eura za mlade poljoprivrednike. OPG vodi uz supruga Krunoslava i troje djece. Kupili su junice, traktor s utovarivačem, a još treba stići pokretna sušara s kojom će sušiti kukuruz kako bi imali kvalitetniju hranu za svoje blago. Svaka dva dana Dukatu isporučuju oko 1.000 litara mlijeka, a u prošloj godini isporučili su ukupno oko 92.000 litara. Obrađuju 17 hektara zemlje, no, ističu, voljeli bi još koji hektar za obradu.

Njihovo uzorno poljoprivredno gospodarstvo danas (ponedjeljak) obišao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, u pratnji zamjenika Marija Klementa, načelnika općine Pitomača Željka Grgačića i direktorice Poduzetničkog inkubatora VPŽ Nede Martić.

Kako kažu, zadovoljni su s cijenom mlijeka koja danas iznosi 2,66 kuna, iako ističu kako bi bilo odlično da je malo veća, recimo 3,00 kune. Zahvalni su i na potporama Virovitičko-podravske županije, kao i pomoći razvojne agencije VIDRA i Poduzetničkog inkubatora VPŽ. Inače, i Općina Pitomača, na godišnjoj razini izdvaja oko milijun kuna potpora za obrtnike i poljoprivrednike.

PDC 9660
Foto: K. Toplak

– Počeli smo to još prošle godine. Općina Pitomača je iz svog Proračuna izdvojila više od milijun kuna za naše obrtnike i OPG-ovce koji su se javili na otvoreni natječaj. Tim sredstvima mogli su kupiti strojeve ili opremu potrebnu za svoj rad. Na području naše općine imamo puno vrijednih ljudi, mladih poduzetnika, kojima će Općina Pitomača pomagati i nadalje kako bi se razvijali i jačali. Zahvalan sam i na pomoći Virovitičko-podravske županije, župana Igora Androvića, županijskih institucija, predvođenima VIDRA-om, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, koji uz naš DRAFT, rade u interesu poduzetnika, obrtnika, naših vrijednih OPG-ova, a sve s ciljem razvoja naše općine Pitomača – naglasio je načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

(icv.hr, vpz.hr)

[g-gallery gid=”627437″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content