U Zavodu „Sv. Rok“ počelo testiranje brzim antigenskim testovima, ovo su upute

U prostorijama županijskog Zavoda za javno zdravstvo Sv. Rok od danas (četvrtka) mogu se obaviti i brzi antigenski testovi. Najavio je to dr. Miroslav Venus, ravnatelj Zavoda, istaknuvši kako je riječ o testu koji će ponajviše pomoći onima koji moraju na put u inozemstvo.

– Budući da neke zemlje priznaju i brzi antigenski test na koronavirus, i mi smo ga odlučili ponuditi kao uslugu. Jučer smo imali probno testiranje, a za danas imamo prve naručene pacijente. Uzimanje uzoraka provodi se na građanima poznatom punktu – u kontejneru u krugu bolnice. Na rezultat tesa čeka se između pola sata do sat vremena, a cijena mu je 250 kuna (na hrvatskom jeziku), a 270 ako se rezultati traže na engleskom jeziku – objašnjava dr. Miroslav Venus.

Oni koji se žele brzo testirati na koronavirus moraju slijediti sljedeću proceduru – prvo se prijaviti putem stranice Zavoda, gdje se nalaze i detaljne upute kako se testovi provode. Potom je potrebno ispuniti obrazac i uplatiti potreban novčani iznos.

Potrebno se potom javiti Zavodu, u kojem će dobiti točan termin uzimanja uzorka za test. Testovi će se raditi u periodu od ponedjeljka do petka od 13 do 15 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 12 sati. Brojevi na koje se potrebno javiti prije dolaska na test, a nakon ispunjavanja obrasca i uplate su 099/582 69 09 i 099/582 69 20.

– Naravno, i u ovom slučaju osoba je obvezna pridržavati se epidemioloških mjera te na testiranje doći s maskom – poručuje dr. Miroslav Venus. (icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content