Grad Orahovica te općine Čačinci, Zdenci i Crnac isporučili pomoć Petrinji i okolici, a uskoro slijedi i nova zajednička akcija

Načelnik općine Čačinci Mirko Mališ i povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Grad Orahovicu Saša Rister obišli su potresom pogođeno područje grada Petrinje. Tom su prilikom dostavili prvi kontingent prikupljene pomoći jednoj od tri obitelji kojima će zajedničkim snagama uz potporu gospodarstvenika sa šireg orahovačkog područja obnoviti jednu kuću u Petrinji, drugu u naselju Nebojanu i jedan objekt obitelji u selu Veliki Šušnjar kojima je kuća potpuno uništena.

-U suradnji s Gradom Orahovicom te Općinama Zdenci i Crnac, odvezli smo u Petrinju materijal za popravak dvije uništene kuće u potresu jer želimo pomoći ljudima kojima je najpotrebnije i ovim putem se zahvaljujem svim našim mještanima, gospodarstvenicima i obrtnicima koji su pomogli u ovoj akciji koju smo pokrenuli prije nekoliko mjeseci. Pomoć je otišla u grad Petrinju i mjesto Nebojan. Nastavak je ovo konkretne i ciljane pomoći naše općine koja je zajedno s našim mještanima do sada sudjelovala u nekoliko humanitarnih akcija kojima se prikupljala pomoć za stanovništvo stradalo u potresom pogođenom širem području grada Petrinje – kaže Mališ. Povjerenik Saša Rister naglasio je kako se tek dolaskom na stradala mjesta vidi koliko je svaka pomoć potrebna te najavio i nastavak.

-Teško je uopće i gledati kako ti ljudi žive i slušati što su sve prošli. Mi smo presretni da smo uspjeli pomoći i naravno sve tri jedinice lokalne samouprave neće na ovom stati. Već smo dogovorili nove akcije, a prva je za obitelj u Velikom Šušnjaru kojoj je pomoć itekako nužna – zaključio je Rister.

Sasa Rister i Mirko Malis u Petrinji 1

(www.icv.hr, vg)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content