GRADSKI OGRANAK SDP-A Dražen Kurečić kandidat stranke za gradonačelnika Virovitice na lokalnim izborima

Dražen Kurečić, predsjednik GO SDP-a Virovitice najavio je danas (četvrtak) na konferenciji za medije svoju kandidaturu za gradonačelnika grada Virovitice na predstojećim lokalnim izborima. SDP u Virovitici na izbore ide samostalno, a uz D. Kurečića kao kandidata za gradonačelnika, članovi stranke izabrali su i Marka Slavića kao kandidata za njegova zamjenika.

Podršku kandidaturi D. Kurečiću izrazili su i Mate Vukušić, predsjednik ŽO SDP-a i kandidat stranke za župana, članovi stranke i predsjednik SDP-a RH Peđa Grbin.

Peđa Grbin istaknuo je kako će SDP kao stranka koja je svjesna da neće dobiti većinu u svim gradovima i općinama u Hrvatskoj ipak od svih budućih predstavnika jedinica lokalne samouprave tražiti jedno, a to je transparentnost u poslovanju.

Za Viroviticu kao grad „u kojem je nestalo 17 milijuna kuna iz gradske blagajne prije gotovo dvije godine, za što nitko do danas nije odgovarao“, rekao je kako je primjer netransparentnog poslovanja.

-SDP neće tolerirati kriminalnu organizaciju u našim gradovima i selima. Nastojat ćemo obvezu transparentnog poslovanja pretočiti u zakonsku obvezu, kako bi građani i mještani u svakom gradu i općini u svakom trenu znali kako i na što se troši njihov novac – rekao je P. Grbin, ocijenivši kako je transparentnost u poslovanju jedino rješenje za razvoj lokalne zajednice u Republici Hrvatskoj.

Dražen Kurečić, koji je i dugogodišnji virovitički gradski vijećnik istaknuo je kako se Virovitica godinama nepotrebno zaduživala te da su samo za zajmove za nepotrebne kredite nagomilani troškovi od 10 milijuna kuna.

– Nepotrebno su se zaduživale i gradske tvrtke i ustanove, pa su tim postupcima danas građani oštećeni za oko 100 milijuna kuna. Poduzetničke zone su nam prazne.

Zato u svom programu na prvom mjestu stavljam dovođenje investitora u zone, nova zapošljavanja i besplatan vrtić i prehranu za svu djecu. Virovitica je danas grad u kojem posla najviše ima javni sektor, dok realnog sektora gotovo i nema, po čemu možemo zaključiti kako je ovo grad koji umire – smatra D. Kurečić.

Među prioritetima nalazi se, kaže, i bazen, izgradnja socijalnih stanova po kriterijima 21. stoljeća te druge investicije.

– Građanima i građankama nudimo novo lice Virovitice, bez korupcije, klijentilizma, podobnosti i nepotizma – istaknuo je D. Kurečić.

(www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content