Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica odobren projekt Igroteka: Kvalitetne, edukativne igračke mališanima na dohvat ruke

Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica odobrena su još dva projekta na natječajima Ministarstva kulture i medija za 2021. Riječ je o projektima nabave informatičke opreme za koju je dobila 10 tisuća kuna te isti iznos za projekt Igroteka.

U cilju proširenja usluga, programa i sadržaja za predškolsku djecu virovitička Knjižnica će tako formirati zbirku Igroteke koja će omogućiti korisnicima, djeci i roditeljima, pristup različitim edukativnim igračkama.

Osim korištenja igračaka u prostoru knjižnice, mališani će moći posuditi igračke kako bi se njima mogli igrati kod kuće.

– Ciljevi programa Igroteke su učiniti kvalitetnu igračku dostupnom svakom djetetu te pružiti djeci širok izbor različitih edukativnim, društvenim i ostalih igračaka potrebnih za njihov razvoj. Jednako tako želimo kod djece razvijati naviku posuđivanja te poticati  potrebu za dolaskom u knjižnicu po igračku, a kasnije i po knjigu. Osim za djecu, Igroteka pomaže i roditeljima da nauče sami procijeniti kvalitetnu igračku – objasnili su iz Knjižnice.

Pravila posudbe igračaka će biti jednostavna, na dječju iskaznicu će se moći posuditi dvije igračke na dva tjedna, svaka igračka će se prije posudbe dezinficirati, njezini dijelovi će biti prebrojani i spremljeni u vrećicu.

Posudba prvih igračaka planira se u prosincu 2021. godine.

Inače, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica do sada je na natječajima Ministarstva kulture i medija RH za 2021. potpisla ugovore o dodjeljenim sredstvima za sedam projekata u ukupnom iznosu od 245.600 kuna.

Uz Igroteku i projekt nabave informatičke opreme, potpisani su i ugovori za projekte: ”Uz Miku i Virku kroz Zavičajnu zbirku” u iznosu od 1.000 kuna, ”Jezici naših manjina” u iznosu od 2.600 kuna, ”Viroliber” u iznosu od 2.000 kuna, ”Nabava knjižnične građe” u iznosu od 210.000 kuna, ”Digitalizacija zavičajne periodike – Virovitički list” u iznosu od 10.000 kuna.

Očekuju se još rezultati ”Poziva za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u RH za 2021.” na kojemu je prijavljen projekt ”BOOKiranje – za djecu i mlade”.

– Time je okončan ovaj ciklus prijava na pozive Ministarstva kulture i medija, te se započinje sa razvojem ideja i koncepata novih aktivnosti, programa i sadržaja – kažu u Knjižnici.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content