Igor Andrović, Marijo Klement i Josip Đakić obišli općinu Nova Bukovica te dali potporu kandidatkinji HDZ-a za načelnicu općine Vinki Bokorni

Kandidati Hrvatske demokratske zajednice za župana Virovitičko-podravske županije i njegovog zamjenika, Igor Andrović i Marijo Klement, uz predsjednika Županijske organizacije HDZ-a VPŽ Josipa Đakića, danas (nedjelja) su obišli općinu Nova Bukovica te dali potporu kandidatkinji HDZ-a za načelnicu općine Vinki Bokorni.

Obilazak općine započeo je u Miljevcima na nogometnom igralištu NK Mladost Miljevci gdje ih je dočekao predsjednik kluba Antun Erdec te ih upoznao radom.

– Nogometni klub u Miljevcima postoji dugih devedeset godina, a trenutno se natječamo u 1. županijskoj nogometnoj ligi. Klub ima tri selekcije, juniori, seniori i veterani. Plan našeg kluba je ostanak i nastavak natjecanja u 1. županijskoj ligi – rekao je Erdec te dodao kako sa trenutnim financijama kojima raspolažu nije zadovoljan, jer im je Općina Nova Bukovica u posljednje četiri godine prepolovila sredstva.

IMG 7471

Sljedeća stanica obilaska bila je Dom Matice slovačke Miljevci gdje je goste sa aktivnostima Udruge upoznao predsjednik Đuro Sobol.

– Matica slovačka Miljevci, koja trenutno broji 103 člana, djeluje sedamnaest godina. Osnovni ciljevi udruga su promicanje slovačkog jezika kroz pjesmu i ples, kao i promicanje tradicije slovačkog naroda. Naša najznačajnija manifestacija su Miljevački dani kukuruza koja se održava svake godine krajem mjeseca rujna, a koju smo prošle godine obilježili samo mi, članovi, jer nas je u okupljanju većeg broja sudionika omela situacija vezana uz koronu – rekao je Sobol.

IMG 7477

U Novoj Bukovici djeluje sportski kolektiv, NK Zrinski koji su gosti također obišli. NK Zrinski osnovan je 1933. godine i natječe se u 2. županijskoj nogometnoj ligi. Cilj igrača i predsjednika kluba Banjamina Jozinga je 1. županijska nogometna liga, a što žele ostvariti u najskorijem mogućem razdoblju.

S Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Nova Bukovica-Brezik, Igora Androvića, Marija Klementa, Josipa Đakića i Vinku Bokorni, upoznao je zapovjednik Zoran Dereš, koji tu funkciju obnaša 15-tak godina.

– Dobrovoljno vatrogasno društvo u Novoj Bukovici je osnovano 1904. godine, a danas broji sedamdeset i tri člana, od čega je dvadeset operativaca, i djeluje na području općine Nova Bukovica – rekao je zapovjednik Dereš.

IMG 7498

Ispred zgrade Kluba udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Nova Bukovica, goste je dočekao predsjednik kluba Darko Meter, te ih upoznao s članovima i aktivnostima koje provode. Tom su se prigodom gosti mogli okušati u visećoj kuglani i streljaštvu zračnom puškom, disciplinama u kojima se članovi natječu na igrama hrvatskih branitelja. Josip Đakić, koji je kao predsjednik HVIDR-e RH jako dobro upoznat sa problemima hrvatskih branitelja, obećao je članovima potporu u svemu što trebaju, a potporu u daljnjem radu kluba dao je i Igor Andrović.

IMG 7542

Za kraj obilaska udruga, društava i sportskih kolektiva koji djeluju na području općine Nova Bukovica, ostavljena je Lovačka udruga Jelen Nova Bukovica s čijim djelovanjem je goste upoznao predsjednik Vlado Župan.

– Naša udruga ima osamdeset članova i jednu članicu, a to je moja kćerka Vinka Bokorni, na što smo mi u udruzi posebno ponosni, jer imamo ženu lovkinju. Udruga raspolaže sa dva lovišta ukupne površine 12 tisuća hektara, a ove godine ćemo proslaviti 75. obljetnicu rada i djelovanja. Što se tiče fonda divljači, kod nas u lovištu ima i niske i visoke divljači, divljih svinja, jelenske divljači, pernate divljači…, te zeca kojeg i unosimo u lovište ali ga za sada ne lovimo – istaknuo je predsjednik Župan.

Kandidat HDZ-a za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović se osvrnuo na današnji posjet općini Nova Bukovica.

– Danas smo došli dati potporu Vinki Bokorni, kandidatkinji HDZ-a za načelnicu Općine Nova Bukovica. Obišli smo udruge koje djeluju na području općine, sportske kolektive, vatrogasno društvo, braniteljsku udrugu, te smo vidjeli kako funkcioniraju, čuli smo koliko im još nedostaje financijskih sredstava kako bi funkcionirali kako treba, te poslušali njihove probleme s kojima se svakodnevno susreću. Vidjeli smo da udruge i društva na području Nove Bukovice funkcioniraju, ali svakako im je potrebno više sredstava kako bi bili još bolji u čemu im mi kao Županija možemo pomoći kroz natječaje za financiranje rada udruga, te ih sve ovim putem pozivam da se na te natječaje prijavljuju – rekao je Andrović.

IMG 7526

Kao pravi domaćin, kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Nova Bukovica Vinka Bokorni zahvalila se gostima na dolasku i potpori koju su joj dali.

– Upravo smo danas mi prvi u općini Nova Bukovica predali kandidacijsku listu za mene kao kandidatkinju za načelnicu sa ukupno 242 potpisa potpore, te se zahvaljujem svima koji su mi tu potporu dali. Današnjim posjetom nama dragih gostiju sam izuzetno zadovoljna, na čemu im zahvaljujem. Mogli su se uvjeriti da u našoj općini još dosta toga nedostaje, a što svi mi skupa možemo popraviti. Čuli smo probleme koji tište naše mještane, a koji nisu nerješivi, ali treba se uhvatiti posla, što ću ja i učiniti kada postanem načelnica Općine Nova Bukovica – zaključila je Vinka Bokorni, kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Nova Bukovica.

(www.icv.hr, ADF; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”628205″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content