Je li stigao kraj kiši? Evo kakvo nas vrijeme čeka za vikend i Praznik rada

Kraj travnja će obilježiti, dašak ranog ljeta. Stiže osjetniji porast temperature zraka koji za kraj travnja nije ništa novo.

Na današnji dan, 29. travnja 2012. godine na području Virovitice u hladu meteorološkog zaklona izmjerili smo vrućih 30,5°C. To je ujedno bila i najviša temperatura zraka tijekom travnja na području Virovitice od službenih početaka mjerenja (od 1951. godine). 2018. godine na današnji smo dan izmjerili vrućih 30,3°C.

Dani pred nama postupno stabilniji i topliji. Sunčanih razdoblja sve više i duže, a oblaka i sivila sve manje i rjeđe. Najveća vjerojatnost za kratkotrajne nestabilnosti u vidu pljuskova koji mogu biti praćeni grmljavinom je tijekom četvrtka, petak te tijekom subote u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima. Do kraja tjedna očekujemo svakodnevni porast temperature zraka. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 8°C do 14°C.

Najviše dnevne od 20°C do 27°C ili koji stupanj više tijekom subote.

Vjetar slab do umjeren južnih i jugozapadnih smjerova. Tijekom subote do kraja dana prolazno u okretanju na sjeverne i sjeveroistočne smjerove. UV-indeks visok i vrlo visok. U jutarnjim satima očekujemo mjestimičnu kratkotrajnu maglu ili sumaglicu.

Tjedan pred nama će obilježiti, stabilnije i sunčanije vrijeme. Kratkotrajne su nestabilnosti moguće početkom tjedna. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 4°C početkom tjedna do 13°C. Najviše dnevne od 18°C do 26°C ili koji stupanj više u krajem tjedna.

Vjetar slab do umjeren južnih i jugozapadnih smjerova. Tijekom ponedjeljka prolazno u okretanju na sjeverne smjerove. UV-indeks visok i vrlo visok. U jutarnjim satima očekujemo mjestimičnu kratkotrajnu magli ili sumaglicu.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content