Koje je najčešće ime vaše generacije? Otkrit će vam ova genijalna karta Hrvatske!

Zagrebačka softverska tvrtka Mireo kreirala je zanimljivu kartu Hrvatske koja pokazuje koja su najčešća imena, ovisno o godinama i spolu.

Tako se djevojčicama 90-ih i 2000-ih u Hrvatskoj najviše davalo ime Lucija, a odmah ju slijedi Lana, nešto je rjeđe Ana i Petra. U tridesetima i četrdesetima trenutno ima najviše Ivana – i to u svim županijama, piše Večernji.hr

Kod dječaka rođenih prije 10 i 20 godina najpopularnija su dva imena, u cijeloj Hrvatskoj, a to su Luka i Ivan. Oni nešto stariji, koji su sada u tridesetima i četrdesetima, također većinom nose ime Ivan, a tu i tamo nađe se koji Matija, Marko i Nikola.

Na području Virovitičko-podravske županije najčešće ime za djevojčice 90-ih i 2000-ih bilo je Lana. Djevojke i žene koje su danas dvadesetima, tridesetima i četrdesetima najčešće nose ime Ivana, dok je kod onih u četrdesetima i pedesetima to ime Danijela. U svim starijim generacijama najpopularnije ime bilo je Marija.

Kada je riječ o dječacima na području Virovitičko-podravske županije, najčešće ime u posljednjih 40-ak godina je Ivan. Oni nešto stariji, koji su sada u četrdesetima i pedesetima većinom nose ime Mario, dok oni u šezdesetima najčešće Željko. U starijim generacijama najpopularnije ime, kao i u posljednjim desetljećima, je Ivan.

Cijelu kartu možete pogledati na linku.

(www.icv.hr, vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content