KORONA U OBŽ Novopozitivno 112 osoba, šest preminulo

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je 470 uzoraka od kojih je 112 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 50 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše ih je (38) s područja grada Osijeka, zatim 10 iz Čepina, po osam s područja Donjeg Miholjca i Našica, po pet Belog Manastira, Darde i Đakova, četiri iz Đurđenovca, te po tri Belišća, Kneževih Vinograda, Trnave i Valpova. Na području Draža, Erduta i Punitovaca zabilježe su po dvije novopozitivne osobe, dok po jednu imaju područja Bilja, Bizovca, Čeminca, Koške, Magadenovca, Petlovca, Petrijevaca, Satnica Đakovačke, Semeljaca, Viškovaca i Vuke.

Na bolničkom liječenju nalazi se 121 osoba oboljela od Covida-19, i to 96 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 22 na respiratoru), a 25 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminulo je šest osoba koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 60 do 82 godine. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.291 osoba. Policijski službenici proveli su 14 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja (u Osijeku i Belom Manastiru), dok u 150 nadzora ugostiteljskih objekata nisu utvrdili kršenja.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content