KORONAVIRUS U OBŽ Novopozitivne 54 osobe, preminule četiri

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 345 uzoraka od kojih je 54 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novopozitivnih osoba ima na području grada Osijeka, njih 15, šest na području općine Kneževi Vinogradi, po četiri na području Belog Manastira, Čepina i Našica, po tri na području Erduta i Đurđenovca, po dvije na području Darde i Đakova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Belišća, Bilja, Bizovca, Čeminca, Donjeg Miholjca, Draža, Drenja, Popovca, Semeljaca i Trnave.

Na bolničkom liječenju nalazi se 95 osoba koje su oboljele od Covida-19, i to 69 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 16 na respiratoru), a 26 u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 64 do 89 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.774 osoba.

Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji (3 po dojavi i 18 samoinicijativno) te utvrdili jedno kršenje te mjere. Naime, u referadu za osobne iskaznice u Policijskoj postaji Đakovo pristupila je osoba za koju je utvrđeno da treba biti u samoizolaciji, pa je zbog toga dobila prekršajni nalog. Obavili su i 156 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 43 nadzora provođenja epidemioloških mjera (20 u ugostiteljskim objektima, 12 u prodavaonicama, 7 u trgovačkim centrima te po 2 u ljekarnama i pekarnicama) pri čemu su utvrdili dvije nepravilnosti te izdali naloge za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content