Koronavirus u OBŽ: U posljednja 24 sata zabilježena 23 nova slučaja, u samoizolaciji više od dvije tisuće osoba

foto: ilustracija, freepik.com

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 120 uzoraka od kojih je 23 bilo pozitivno na koronavirus.

Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, po dvije na području Bilja, Čepina, Đakova, Kneževih Vinograda, Marijanaca i Našica, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Belišća, Donje Motičine, Petlovca, Podgorača, Semeljaca i Valpova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na bolničkom liječenju nalazi se 86 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 61 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 17 na respiratoru), a 25 je hospitalizirano u Općoj županijskoj bolnici Našice. Trenutno se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 2.074 osoba.

Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji te utvrdili jedno kršenje, i to na Graničnom prijelazu Duboševica gdje je došao jedan državljanin RH komu je izrečena mjera samoizolacije. Uručen mu je prekršajni nalog.

Obavili su i 145 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu su utvrdili jedno kršenje; zatekli su više osoba bez maski i uz konzumiranje pića u zatvorenom dijelu ugostiteljskog objekta u Osijeku. Zbog počinjenog prekršaja protiv vlasnika slijedi prijava Državnom inspektoratu, a gostima je zbog nenošenja zaštitnih maski izdano upozorenje.

(www.icv.hr, tj)