Na svom obilasku Hrvatske članovi MK „4 gardijska“ posjetili Viroviticu

Moto klub „4 gardijska“ iz Splita već sedmu godinu svakog travnja na poseban način obilježava dan utemeljenja svoje brigade, kao i svih gardijskih postrojbi Hrvatske vojske.

Ove godine 30. obljetnicu obilježavaju putujući Hrvatskom od 20. do 28. travnja. Na svojem putu posjećuju spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, gdje planiraju izmoliti 30 krunica pa su tako svojoj aktivnosti nadijenuli naziv “30 krunica za 30 godina”.

Prva postaja im je bila u Dračevcu u Splitu, odakle su se zaputili prema jugu, a zatim prema sjeveru i istoku Hrvatske. Svoj put domovinom će završiti ponovno u Splitu u nekadašnjoj vojarni sveti Križ u Dračevcu. Jedan od postaja na tom putu je i Virovitica pa su tako danas u svojim prostorima na Šištatu članovi Moto kluba „Kumovi“ i Moto kluba „Alka“ dočekali goste iz Splita.

IMG 6352 Custom

Nakon kraćeg odmora zajedno su se zaputili na virovitičko groblje, gdje  ih je dočekao gradonačelnik Ivica Kirin te su ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima zapalili lampione, na križ postavili krunicu i izmolili prigodnu molitvu. U ime udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja grada Virovitice pozdravio ih je Josip Perović, a u ime grada domaćina riječ dobrodošlice uputio im je gradonačelnik Ivica Kirin.

– Ove godine obilježava se trideseta obljetnica osnutka 50. Samostalnog bataljuna i 127. Brigade Hrvatske vojske na što smo posebno ponosni. Domovinski rat je iza nas, ali je pred nama još dugi proces izgradnje naše države – tom prilikom je rekao gradonačelnik Kirin.

Nakon kraćeg zadržavanja u Virovitici, bikeri MK „4 gardijska“ zaputili su se prema Našicama.

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”628108″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content