Načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović i župan Ivan Anušić obišli lokacije vrijednih projekata u Đurđenovcu

Načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić obišli su lokacije tri vrijedna projekta na području mjesta Đurđenovac. Riječ je o završenom projektu energetske obnove Osnovne škole Josipa Juraja Strossmayera te trenutnim radovima na izgradnji poduzetničkog inkubatora i natkrivene tržnice.

-Presretan sam što je danas i župan Ivan Anušić sa mnom obišao za nas iznimno vrijedne i važne projekte. Tu je projekt uređenje starog i izgradnja novog dijela Dječjeg vrtića ”Jaglac” Đurđenovac koji je sagrađen 1930. godine. U ovom zahvatu smo uredili taj stari dio kako bi bio sigurniji, moderniji i ugodniji za našu djecu, a izgradili novi dio za potrebe jasličke skupine te dvorane za igranje djece. Ukupna vrijednost ovih radova je 5 milijuna kuna koji su financirani EU sredstvima i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i smatram da je ovo naš velik i izniman uspjeh kao Općine.

Projekti Topalovic Anusic 8

Drugi projekt koji smo obišli je izgradnja poduzetničkog inkubatora općine i natkrivene tržnice, ukupne vrijednosti gotovo 14 milijuna kuna i ovo je vrlo značajan projekt koji će pridonijeti, kako zapošljavanju naših sugrađana tako i razvitku malog i srednjeg poduzetništva, a svakako će omogućiti i našim sugrađanima ugodniji boravak i kupovinu pod natkrivenom tržnicom – rekao je načelnik Hrvoje Topalović.

O trećem projektu koji je i realiziran u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, a to je energetska obnova Osnovne škole Josipa Juraja Strossmayera i školske športske dvorane te još nekim zajedničkim projektima, govorio je župan Ivan Anušić.

Projekti Topalovic Anusic 4

-U ovu investiciju Osječko-baranjska županija uložila je 10,2 milijuna kuna i ona je danas jedan prelijep i ugodan objekt kako za trenutne tako i za buduće generacije. Moram svakako izdvojiti i ulaganja u dostupniju primarnu zdravstvenu zaštitu gdje smo uredili, obnovili i novom dijagnostičkom opremom opremili Dom zdravlja, a eto naglasio bih i naš projekt za besplatan školski obrok za svu djecu koji zajedno financiraju Županija i Općina. I evo, 17,5 milijuna ukupno naših investicija u protekle četiri godine u ovu općinu, dokaz su marljivosti čelnike ove općine te naše želje za ravnomjernim razvojem svih gradova i općina u našoj županiji – zaključio je Anušić. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content