Nakon dugo vremena OBŽ bilježi troznamenkasti broj novooboljelih od Covida-19

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 354 uzoraka od kojih je 102 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše  novopozitivnih osoba je na području grada Osijeka, njih 13, osam je s područja grada Đakova, po pet ih je na području Belišća, Čepina i Popovca, a po četiri na području Bilja, Kneževih Vinograda i Trnave. Po tri novooboljele osobe imaju na područja Darde i Našica, po dvije Belog Manastira, Bizovca, Čeminca, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Erduta, Koške, Marijanaca i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Draža, Gorjana, Petlovca, Podgorača, Petrijevaca, Semeljaca, Strizivojne, Šodolovaca i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 105 osoba koje su oboljele od Covida-19, i to 80 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 19 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano 25 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 81 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.641 osoba.

Policijski službenici proveli su 32 provjere osoba u samoizolaciji i 118 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje tih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 65 nadzora provođenja epidemioloških mjera (33 u ugostiteljskim objektima, 21 u prodavaonicama, po 3 u trgovačkim centrima, benzinskim postajama i pekarnicama te po 1 u frizerskom salonu i ljekarni) pri čemu su utvrdili jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content