Nova zgrada i dvorana Srednje škole u Donjem Miholjcu znači ostanak i opstanak mladih, OBŽ ukupno investirala 24,6 milijuna kuna

Radovi na izgradnji nove zgrade i dvorane Srednje škole Donji Miholjac u punom su jeku, u što se danas (utorak) uvjerio i osječko-baranjski župan Ivan Anušić prilikom obilaska  gradilišta.

Riječ je o projektu o kome se govorilo godinama, no tek u zadnje četiri godine donesene su konkretne odluke i osigurana sredstava, pa je u lipnju prošle godine počela njena gradnja s ugovorenim rokom završetka od 650 dana. Ukupna vrijednost investicije je 50 milijuna kuna, a 80 posto sredstava osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok po 10 posto izdvajaju Osječko-baranjska županija i Grad Donji Miholjac.

– Prije četiri godine ispred zgrade stare škole rekao sam da ćemo učiniti sve da Županija zajedno s Gradom i Vladom RH izgradi novu zgradu Srednje škole Donji Miholjac. Izgradnja je sada u visokoj fazi izvedenosti, naše obećanje se realizira, a građani Donjeg Miholjca imat će novu školsku zgradu. Naravno, to je najveća, ali nije jedina investicija u Donjem Miholjcu koji Županija sufinancira zajedno s Gradom i resornim ministarstvima.

Prvenstveno se radi o investicijama iz fondova Europske unije na području primarne zdravstvene zaštite, uređenju i opremanju Doma zdravlja u vrijednosti 9,5 milijuna kuna, energetskoj obnovi Osnovne škole u vrijednosti 9,7 milijuna kuna. Između ostalih, tu je i projekt koji provodimo na području cijele županije; besplatni školski obrok za učenike osnovnih škola koji u Donjem Miholjcu 90 posto financira Županija, a ostalo Grad. Kada se sve rezimira, ukupna vrijednost izravnih investicija Osječko-baranjske županije u protekle četiri godine na područje Grada Donjeg Miholjca iznosi 24,6 milijuna kuna – rekao je župan Anušić te zaključio da je završeno ili se realizira sve što je obećao prije četiri godine.

mini 16

– Uvijek smo naglašavali da će nova zgrada Srednje škole značiti ostanak i opstanak mladih ljudi u Donjem Miholjcu. Zbog loših uvjeta u staroj školi dosta je djece otišlo u druge škole, međutim uvjeren sam da će se taj trend promijeniti. Po završetku nove škole djeca će tu ostajati, a dolazit će i djeca iz još više okolnih mjesta, osobito jer je i sada škola poznata po svojim strukama i zanimanjima te ostvarivanju vrlo dobrih rezultata učenika na natjecanjima – istaknuo je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.

Ravnatelj Srednje škole Donji Miholjac Nenad Perić podsjetio je kako škola djeluje više od 130 godina, a trenutno ima 16 razrednih odjeljenja, odnosno 14 različitih programa u sektorima strojarstvo, poljoprivreda, ekonomija i gimnazija.

mini 3

– Škola radi u izuzetno lošim prostornim uvjetima i s lošom opremom, a s novom zgradom i novom opremom dobit će ono što bi svaka strukovna škola trebala imati za teorijsku i praktičnu nastavu, ali i sportsku dvoranu jer se nastava tjelesnog odgoja godinama odvija u dva kilometra udaljenoj dvorani osnovne škole. U  novim prostornim uvjetima ova Škola će dodatno privući učenike, a novi programi su se i do sada kontinuirano uvodili te smo se prilagođavali potrebama tržišta rada – naglasio je ravnatelj Perić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content