OBŽ OBILJEŽILA MEĐUNARODNI DAN SVJESNOSTI OD MINA: Hrvatskoj policiji do sada predano preko pet tisuća kilograma eksploziva i preko pet milijuna komada streljiva

Prema smjernicama kampanje “Manje oružja, manje tragedija”, građanima je podijeljen prigodni promotivni materijalim te im je u neposrednom druženju s policijskim službenicima ukazano na opasnosti od minsko eksplozivnih sredstava i oružja. Preventivna policijska akcija u trajanju od dva dana jučer je završena druženjem policije s građanima u Osijeku, Našicama i Donjem Miholjcu.

Kampanja “Manje oružja, manje tragedija” provodi se od 2007. godine, a od tada pa do 30. studenog 2020. godine u Republici Hrvatskoj građani su dragovoljno predali 5.493 kg eksploziva, 5.570.778 komada streljiva, 5.354 komada automatskog i 9.183 komada dozvoljenog oružja te 330.462 komada rasprskavajućeg oružja.

Policija kroz svoj preventivni rad, kroz razna edukativna predavanja i radionice u koje su uključena djeca i odrasli učestalo napominje i upozorava na opasnosti minsko eksplozivnih sredstava, pa stoga apelira i na roditelje da djeci skrenu pozornost na spomenute opasnosti, jer kako ističu, manje oružja znači i manje tragedija.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content