Održana završna konferencija energetske obnove zgrade Područne škole Josipovo

U prostorijama Područne škole Josipovo, danas (četvrtak) je održana završna konferencija projekta ”Energetska obnova zgrade Područne škole Josipovo pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina na adresi Josipovo 30, Josipovo, Sopje – KK.04.2.1.04.0798”. Na konferenciji su, uz zaposlenike škole i predstavnike Mjesnog odbora Josipovo, nazočili saborska zastupnica Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić, načelnik Općine Sopje Berislav Androš i ravnateljica OŠ Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen.

Na početku je sve nazočne pozdravila ravnateljica OŠ Eugena Kumičuća Slatina Božica Majhen, a obratili su se i načelnik Berislav Androš, župan Igor Andrović i saborska zastupnica Vesna Bedeković.

167577325 439076180688656 6691044425553915370 n 1

– Ja vas sve skupa pozdravljam u svoje osobno i u ime Općine Sopje. Drago mi je da se danas ovdje nalazimo, u Josipovu, jednom najambicioznijem naselju u općini Sopje, a mogu reći i najmlađem u kojemu je jedna ovakva škola bila prijeko potrebna. Zahvaljujem se svima koji su pomogli u energetskoj obnovi ove škole u Josipovu. Ovo je samo jedan od mnogih projekata koje radimo u općini Sopje, a nastojati ćemo i ubuduće ujednačeno razvijati sva naselja u našoj općini – istaknuo je načelnik Androš.

– Prvo bih pohvalio sve koji su inicirali ovaj projekt, sve one koji su radili na njemu. Mi iz Županije kada dođemo ovdje u Josipovo, uvijek se brzo dogovorimo oko svega, tako je bilo i s ovom obnovom škole, a vjerujem da će biti još puno projekata koji će biti na dobrobit za ljude koji ovdje žive. Meni je izuzetno drago kada radimo na ovakvim projektima, područnim školama, jer djeca iz manjih mjesta zaslužuju iste uvjete kao i ona u većim mjestima – rekao je, između ostalog, župan Andrović.

IMG 6453

– Iskoristit ću ovu prigodu i sva vas ovdje pozdraviti. Ja kada se nalazim u nekoj školi, osjećam se posebno jer sam učiteljica. Uvijek me raduje kada mogu nazočiti, bilo izgradnji novih škola, bilo rekonstrukciji, svemu onome što je vezano uz odgojno-obrazovne objekte na podruju naše županije, ali i svih drugih županija. Ovo što Županija i župan Andrović sada redi je kontinuitet izgradnje baš odgojno-obrazovnih objekata koji traje već nekih dvadeset godina, a posebno mi je drago kada nazočim otvaranju ovakvih malih područnih škola, jer se na takav način osiguravaju isti uvjeti za sve učenike, a samim time i preduvjeti da djeca i njihovi roditelji ostaju u svojim mjestima – zaključila je saborska zastupnica Bedeković.

Projekt ”Energetska obnova zgrade Područne škole Josipovo pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina na adresi Josipovo 30, Josipovo, Sopje – KK.04.2.1.04.0798” je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga ”Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Svrha projekta je bila da se energetskom obnovom zgrade škole osiguraju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš i da se korisnicima škole osigura kvalitetan prostor te zdravije okruženje i ugodniji uvjeti rada.

IMG 6494

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 514.608,75 kuna, od čega su bespovratna sredstva 190.080,20 kuna, sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 110.252,84 kuna, a sredstva nositelja projekta, Virovitičko-podravske županije, 214.275,71kuna.

Energetska obnova je obuhvaćala zamjenu vanjske stolarije, toplinsku izolaciju stropa prema negrijanom tavanu, toplinsku izolaciju vanjskih zidova, izvedbu novog krovišta te uvođenje učinkovitijeg sustava grijanja. Prije radova, energetski razred zgrade škole je bio G, a završetkom projekta energetski razred zgrade škole je C. Sama ušteda na energiji je 63,41 %. Radove je izvodila tvrtka Bistra d.o.o iz Đurđevca, dok je stručni nadzor provela tvrtka King Art Studio d.o.o. iz Virovitice. (www.icv.hr, ADF; Foto: D. Fišli)

167598031 780156195954569 8073424560877873204 n

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content