Održana završna konferencija prve faze projekta ”Zaželi – Niste sami” Društva multiple skleroze VPŽ

U sklopu projekta “Zaželi – Niste sami”, koji se provodi od strane Društva multiple skleroze Virovitičko–podravske županije u suradnji s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica, Centrom za socijalnu skrb Virovitica, Gradom Slatinom i Centrom za socijalnu skrb Slatina, jučer je (utorak) u prostorijama Društva održana završna konferencija prve faze projekta.

Podsjetimo, u ciljanu skupinu bile su svrstane dugotrajno nezaposlene ženske osobe s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem pri čemu se naglasak stavljao na osobe starije od 50 godina, kao i na one u nepovoljnom položaju. Ciljevi provođenih aktivnosti bili su unapređenje znanja i vještina te ojačanje radnog potencijala žena zaposlenih u sklopu projekta, a koje su osposobljene za zanimanje gerontodomaćice.

Kako nam je istaknula koordinatorica projekta Marijeta Zelić, uskoro će sve biti spremno za provođenje druge faze ovoga projekta.

– Financijska, administrativna i provjera učinkovitosti prošla je uspješno, sada još samo čekamo odluku Ministarstva. Vjerujem da će sve proći dobro, da ćemo dobiti dobre vijesti i nastaviti s provedbom ovog projekta – izjavila je Marijeta i dodala.

– Tijekom realizacije ovoga projekta, u prvoj fazi, osposobljeno je devet gerontodomaćica koje su brinule za 45 krajnjih korisnika, a sada očekujemo da će broj korisnika biti oko 60. Ima jako puno osoba koji su zapravo, zbog trenutne situacije, prisiljeni ostati kod kuće, a stari su i nemoćni i pomoć im je prijeko potrebna. Slobodno mogu reći da su pomalo i nestrpljivi, stoga se i mi skupa s njima nadamo što skorijem nastavku projekta i početku druge faze – dodala je.

Projekt ukupne vrijednosti 2.130.988,75 kn provodio se unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

(www.icv.hr, mra)

IMG 6012

OP ULJP ESF logo lenta i napis

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content