OPĆINA ČAĐAVICA Radovi na adaptaciji Društvenog doma u Šaševu teku po planu

U tijeku su radovi na adaptaciji Društvenog doma u Šaševu, koje je danas (srijeda) obišao  načelnik općine Čađavica Mirko Rončević.

– Društveni dom, odnosno tadašnji Mjesni dom u Šaševu počeli smo graditi još prije Domovinskog rata na inicijativu nekolicine mještana. Mjesni dom smo počeli graditi donacijama mještana i tadašnjih tvrtki te dobrovoljnim radom, kako bi ga otvorili 1996. godine. Od tada Mjesni dom u Šaševu služi za razna okupljanja, karmina, krstitki, svatova…, ali mu je bila potrebna neophodna adaptacija, te smo taj projekt nominirali na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i Europskih fondova, i od njih smo dobili 250 tisuća kuna, a Općina je još 244 tisuće kuna izdvojila sama. Ukupna vrijednost uređenja ovog doma iznosit će oko 500 tisuća kuna, plus PDV i nadzor. S adaptacijom ćemo riješiti grijanje, tj. stavit ćemo radijatore, nove pločice, postavit ćemo plastičnu stolariju na dio zgrade gdje je nema, napravit ćemo novu fasadu i dva sanitarna čvora, te jednu malu kuhinju. Tako ćemo dom staviti u funkciju kako bi ga mogli koristiti svi mještani Šaševa – rekao je općinski načelnik Mirko Rončević.

– Iskoristio bih ovu prigodu i zahvalio se svim mještanima Šaševa koji su svaki po svojim mogućnostima sudjelovali u izgradnji ovog doma – dodao je Rončević.

Uz Društveni dom nalazi se zvonik i križ posvećen zaštitniku mjesta sv. Josipu radniku, te se na spomendan tog sveca u Šaševu održava proslava.

(www.icv.hr, adf, Foto: D. Fišli)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content