OPĆINA ČAĐAVICA Započeli radovi na izgradnji svlačionica na nogometnom igralištu

Danas (srijeda) je načelnik općine Čađavica Mirko Rončević obišao radove na izgradnji budućih svlačionica na nogometnom igralištu NK Mladost 1930 Čađavica. Radovi vrijedni 2,2 milijuna kuna počeli su kako je i planirano, odmah nakon uskrsnih blagdana, a izvodi ih tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave.

Kako je naglasio načelnik Rončević, kada zgrada bude gotova koristit će osim nogometnom klubu i za aktivnosti koje provodi Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica te za održavanje manifestacija.

– Općina Čađavica je ovaj projekt planirala već pet godina, projekt je prijavljivan na mjere 7.4.1 Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, no, međutim, nismo dosad uspjeli u taj natječaj ući, jer su u njemu prioritet bili vrtići. S obzirom da je takva zgrada neophodna jednom općinskom središtu, odnosno općini Čađavica i nogometnom klubu, odlučili smo zatražiti kredit preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj gdje smo morali prvo ishodovati odluku Vlade RH da se kao Općina možemo zadužiti. Ovo je prvi put u povijesti da se Općina zadužuje za nekakav projekt, ali s obzirom da je Općina svu komunalnu infrastrukturu mjesnih odbora završila, kao i vrtić, odlučili smo se i na ovaj projekt u kojemu je partner i Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavica koja će također koristiti te prostorije za djecu – rekao je načelnik Rončević pri obilasku gradilišta.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

179619595 321205206035233 7548660399767947994 n

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content