OPĆINA DONJA MOTIČINA Potpisani ugovori o odobravanju jednokratnih financijskih potpora općinskim udrugama

Općina Donja Motičina itekako je ponosna na svoje udruge koje su pravi i istinski promotor općine i svoga kraja. Upravo zbog toga, Općina i načelnik Željko Kovačević pomažu im koliko god i kada je to moguće.

Tako je načelnik Kovačević danas (četvrtak) potpisao Ugovore o odobravanju jednokratnih financijskih potpora za provedbu projekata s udrugama s područja općine Donja Motičina.

-Nakon provedenog Javnog poziva za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama za 2021. godinu, ova su sredstva osigurana iz Proračuna Općine. I ovim putem moram pohvaliti rad naših udruga te naglašavam kako će Općina i nadalje financijski pomagati udrugama u cilju poticanja i razvijanja istih – rekao je načelnik Željko Kovačević.

Udruge su se zahvalile na dodijeljenim sredstvima te pohvalile dosadašnju odličnu suradnju s Općinom Donja Motičina. Temeljem potpisanih ugovora Hrvatskom kulturnom društvu “Izvor” dodijeljena su sredstva u iznosu od 3.000 kuna za provedbu manifestacije “Motičko vince 2021.” te sredstva u iznosu od 3.000 kuna za provedbu manifestacije “Korizmena jela i pjesme”. Lovačka udruga “Jelen” dobila je 7.000 kuna za sadnju poljoprivrednih površina raznim kulturama, a Lovačka udruga “Zec” 15.000 kuna za uređenje lovačke kuće.

Franjevačkom samostanu Našice dodijeljena su sredstva u iznosu od 20.000 kuna za uređenje Crkve Svih Svetih u Donjoj Motičini.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content