OPĆINA PITOMAČA Održana posljednja sjednica Vijeća u ovom sazivu: Evo tko će ove godine dobiti javna priznanja

U Domu kulture “Drago Britvić” u Pitomači jučer (srijeda) je održana 31., ujedno i posljednja, sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača pod predsjedanjem predsjednika Općinskog vijeća Rikarda Bakana, a u nazočnosti načelnika općine Pitomača Željka Grgačića. Većina točaka Dnevnog reda usvojena je jednoglasno.

Na sjednici su, između ostalog usvojena godišnja izvješća o izvršenju općinskog proračuna o radu načelnika, kao i radu općinskih ustanova. Usvojena su i godišnja izvješća o izvršenju općinskog proračuna o radu načelnika, kao i radu općinskih ustanova te usvojeno je i izvješće o provedbi plana gospodarenja otpadom.

167496494 907505309821410 1154785088061589389 n Fotor

Donesena je i Odluka o dodjeli javnih priznanja općine Pitomača.

Zlatna plaketa „Grb općine Pitomača“ bit će dodijeljena Nogometnom klubu Pitomača za trajni doprinos, promidžbu i iznimna postignuća u oblasti sporta kroz 100 godina organiziranog rada i postojanja nogometnog kluba.

Povelja općine Pitomača s likom Petra Preradovića bit će dodijeljena:

Čuvaricama kulturne baštine Kladare za osobit doprinos na očuvanju i promicanju kulturne baštine pitomačkog kraja i promidžbu općine Pitomača,

Mirjani Gomerčić iz Otrovanca za osobit doprinos na očuvanju i promicanju kulturne baštine pitomačkog kraja,

Marijanu Kovačiću iz Pitomače za osobit doprinos razvoju gospodarstva i suradnju u provođenju turističkih, kulturnih, sportskih i humanitarnih događanja na području općine Pitomača,

Siniši Špirancu iz Pitomače za osobit doprinos razvoju sporta na području općine Pitomače,

Marijanu Tržiću iz Grabrovnice za osobit doprinos razvoju sporta na području općine Pitomače.

Priznanje lika Petra Preradovića bit će dodijeljeno učenici završnog razreda Osnovne škole Petra Preradovića i učenici završnog razreda Srednje škole Stjepana Sulimanca, za izvrsne učeničke uspjehe.

Vijećnici su donijeli Odluku o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Centra za kulturu „Drago Britivić“ na koje je ponovno imenovan Rajko Stilinović. Donesen je i Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za područje općine Pitomača.

167084838 767670034119251 4530372274842835479 n Fotor

Pri završetku sjednice Općinskog vijeća predsjednik vijeća Rikard Bakan, te načelnik općine Željko Grgačić zahvalili su svim vijećnicima za izvrsnu suradnju i rad općinskog vijeća, na svim prijedlozima i kritikama koje su pomogle boljitku Općine.

– Htio bih zahvaliti i mještanima i mještankama općine Pitomača koji su dali glas nama svima koji smo ih zastupali u ove četiri godine. Nadam se da je većina žitelja prepoznala rad Općinskog vijeća i evo mi smo tu ponovno da služimo našim žiteljima ako nas izaberu – rekao je Rikard Bakan.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content