OPĆINA SOPJE Otvoren novouređeni Društveni dom u Novoj Šarovki

Početkom listopada prošle godine započeli su radovi na rekonstrukciji i dogradnji Društvenog doma u Novoj Šarovki. Radovi, koje je izvela tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o., završeni su prije roka, tako da je jučer (četvrtak) dom službeno otvoren.

Na otvaranju doma, uz predstavnike Mjesnog odbora Nova Šarovka, nazočili su saborska zastupnica Vesna Bedeković, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, načelnik Općine Sopje Berislav Androš i njegov zamjenik Željko Janečić, te predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje Siniša Hrgović.

Na početku male svečanosti, usklađene s mjerama u sprečavanju širenja koronavirusa, sve nazočne je pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Nova Šarovka i ujedno zamjenik načelnika Općine Sopje Željko Janečić, nakon kojeg je o projektu govorio općinski načelnik Berislav Androš.

IMG 6563

– Veliku pomoć u realizaciji ovog projekta pružilo nam je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije od kojeg smo, kao jedna od šest općina i gradova u Republici Hrvatskoj, dobili maksimalan iznos potpore od pola milijuna kuna, a što nam je dobro došlo u ovom projektu vrijednom oko milijun i osamsto tisuća kuna. Završetkom rekonstrukcije i dogradnje doma bolje uvjete je dobio i Nogometni klub Standard, napravljene su nove prostorije, odnosno svlačionice, ured za delegate i suce, velika sala u gornjem dijelu od 75 kvadrata, novi sanitarni čvorovi te nova čajna kuhinja. Ovaj projekt je jedan od najvećih u ovom mandatu o čemu govori i njegova vrijednost od oko milijun i osamsto kuna, a za mještane Nove Šarovke će značiti puno, jer kako znamo to je mjesto jedno od najaktivnijih u općini Sopje te će u novoobnovljenom domu mještani moći priređivati sve svoje aktivnosti, krstitke, rođendane, zabave, nažalost i karmine – rekao je načelnik Općine Sopje Berislav Androš.

IMG 1100
Foto: K. Toplak

Župan Igor Andrović pohvalio je ovaj hvale vrijedan projekt.

– Mi smo danas obišli skoro cijelu općinu, a otvaranje ovog doma je šlag na kraju. Sa skromnim proračunom Općine Sopje Berislav radi velike stvari. Proračun nije velik, ali su zato tu sredstva države i ministarstava te Europske unije, a vaš načelnik svako malo dođe u Virovitica, u Agenciju za ruralni razvoj i raspituje se za nove natječaje, i da nije takav ne bi bilo svega ovog što se u protekle četiri godine napravilo u općini Sopje, a tako ni ovog hvale vrijednog doma – istaknuo je župan Igor Andrović.

IMG 6576

Saborska zastupnica Vesna Bedeković na kraju svog govora uputila uskršnju čestitku stanovnicima općine Sopje.

– Sve vas pozdravljam u svoje osobno ime i i ime mog kolege saborskog zastupnika Josipa Đakića koji danas nije mogao biti s nama zbog neodgodivih obaveza. Cijeli dan smo u općini Sopje i obišli smo projekte koji su završeni, a načelnik nas je upoznao s onima koji će se tek provoditi, i mogu vam reći da sam zadivljena. Vaš načelnik, iako jedan od najmlađih u Virovitičko – podravskoj županiji, mnogo radi, što mu služi na čast, kao i svima vama mještanima Općine Spoje. Moram naglasiti da Virovitičko – podravska županija spada među najmanje županije, ali je među onim županijama koje su u samom vrhu po povlačenju sredstava iz fondova Europske unije. Tu moram pohvaliti našeg župana Igora Androvića koji doprinosi tome da naša županija povlači novac iz fondova Europske unije, uz to moram pohvaliti rad i svih naših načelnika općina, a posebice Berislavu kojega krasi upornost i angažman kako bi vaša općina postala ugodnije mjesto za življenje. U ozračju Velikog tjedna i nadolazećeg Uskrsa, u svoje ime i u ime svojeg kolege Josipa Đakića, svima vama i vašim obiteljima želim svako dobro i sretan i blagoslovljen Uskrs – rekla je između ostalog saborska zastupnica Vesna Bedeković.

IMG 6586

Poslije govora i otvaranja doma uvaženi gosti i domaćini obišli su prostorije novouređenog Društvenog doma u Novoj Šarovki, a bilo je i malo nogometnog nadmudrivanja.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”625513″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content