OSAM POGODAKA U SUHOPOLJU Žuto – zeleni uvjerljivo slavili: Akassou, Jagarinac i Sertić ”razmontirali” Bilogorac

Pobjeda Suhopolja u 20. kolu 4. NL BJ-KC-VT niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Iako je trener Filipović s oprezom najavljivao današnju utakmicu, razlika na terenu bila je vidljiva od prve minute. Gosti iz Velikog Trojstva doputovali su na stadion Park sa svega 13 igrača, što im nije bilo dovoljno da se kvalitetno suprotstave raspoloženim Suhopoljčanima.

Nakon slobodnog udarca Dorijana Đošića kojeg je bez većih problema ukrotio vratar Solar, na scenu stupaju naši predstavnici. U 14. minuti nakon ubačaja Slavka Jagarinca u šesnaestercu gostiju najbolje se snalazi Matej Nemet za početnu prednost od 1:0. Svega četiri minute kasnije već je 2:0. Još jedna asistencija upisana je Jagarincu, a lagan posao pred vratarom Jakovićem imao je Toni Hudoletnjak.

IMG 5749 Custom

Prije odlaska na odmor priliku za rješavanje susreta već nakon prvih 45 minuta imao je Marko Sertić, no ovoga puta, vratar posljednje momčadi prvenstva, bio je uspješniji.

Bolje otvaranje drugog poluvremena domaćini nisu mogli niti poželjeti. Tek što je lopta krenula s centra odsjela je u mreži Bilogorca. Jagarinac je nakon dvije asistencije upisao i pogodak udarcem s 20 metara kojega Jaković nije uspio zaustaviti iako je, mora se priznati, u toj situaciji mogao puno bolje reagirati.

IMG 5759 Custom

Dosta muke za četvorku u obrani gostiju stvarao je Eric Augusto Akassou. Nakon što se oslobodio svojih čuvara i pripremio za udarac, neoprezno je fauliran od strane gostujućeg stopera. Ispravnu odluku donio je tada Ivan Molvarec koji pokazuje na bijelu točku, a siguran izvođač bio je Sertić za 4:0 u 51. minuti.

Nakon sigurnog vodstva igrači Tomislava Filipovića malo su odahnuli što su gostujući igrači kaznili s dva brza pogotka. Na 4:1 u 55. smanjio je Ali Hamid Babaali, a samo četiri minute kasnije Shinobu Sakai poentira za 4:2. Moglo je ovdje biti puno više problema da je Šimun Stančin iskoristio svoju priliku. Nakon ubačaja s boka lopta mu pada na nogu u petercu Solara, njegov udarac završio je u mreži, ali onoj iza gola.

IMG 5787 Custom

Dva primljena pogotka ubrzo su razbudila domaće nogometaše koji do kraja susreta nisu protivnicima dozvolili niti jednu ozbiljniju priliku, a stvorili su njih nekoliko. U 68. Palčić dubinskom loptom pronalazi Erica koji zaobilazi vratara i pogađa u praznu mrežu za sigurna tri pogotka razlike, dok je konačan rezultat susreta, 6:2, isti igrač postavio u 72. na asistenciju Sertića.

Mogao je rezultat današnje utakmice biti još uvjerljiviji da se realiziralo nekoliko izglednih prilika. Najbolju od njih imao je Akassou kada je s 11 metara, nakon slobodnog udarca Kirina, kojemu je lopta odsjela na vratnici u posljednjoj minuti, glavom poslao loptu pored gola.

IMG 5779 Custom

Bila je ovo odlična predstava Grofova koji su u petom kolu nastavka došli do prve proljetne pobjede. Zadovoljan ostvarenim rezultatom bio je i trener Suhopolja Tomislav Filipović.

– Šteta za taj period igre u kojemu smo se opustili i dozvolili si dva primljena pogotka, međutim takve “rupe” u igri događaju se i puno boljim ekipama u puno višim rangovima. U globalu sam zadovoljan reakcijom svoje momčadi, odigrali smo timski, a kada se tako nastupi tada se izbacuju pojedinci i samo je pitanje tko će izgledati bolje kao individualac, tko će postići više pogodaka… Ovaj susret zalog je za budućnost da u preostale utakmice možemo ući optimističnije. Liga je izjednačena, bodove nitko ranije ne može upisati, prema svima se moramo odnositi s respektom i pripremati se što bolje možemo – zaključio je Filipović.

Suhopolje – Bilogorac 6:2

(www.icv.hr, mra, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”627248″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content