Osječko-baranjska županija podržala investicije u općini Donja Motičina s tri milijuna kuna

Općina Donja Motičina s tri naselja i 1.700 stanovnika svrstava se među manje općine u Osječko-baranjskoj županiji, no u protekle četiri godine ostvarila je niz projekata kojima podiže kvalitetu života svih mještana. Veliku potporu u tomu dobila je od Osječko-baranjske županije čija su izravna ulaganja u tom razdoblju vrijedna tri milijuna kuna.

– Donja Motičina je jedna od manjih općina, ali svakako jedna od proaktivnijih, a inicijative koje stižu od načelnika Željka Kovačevića rezultirale su realizacijom različitih projekata. Ukupno je Osječko-baranjska županija investirala 3 milijuna kuna kroz projekte, poput obnove sportskih objekata na nogometnim terenima, opremanje ordinacije u Donjoj Motičini u sklopu projekta “Dostupnija primarna zdravstvena zaštita” vrijednosti 500 tisuća kuna, kao i kroz investicije Županijske uprave za ceste. U tom smislu, jedan od najznačajnijih projekata je izgradnja ceste prema kamenolomu vrijedna 1,7 milijuna kuna, a koja će znatno olakšati život mještana – rekao je danas (21. travnja 2021) župan Ivan Anušić prilikom posjeta Općini Donja Motičina i obilaska zgrade ambulante čija je obnova jedan od zajedničkih projekata Općine i Županije.

Načelnik Željko Kovačević naglasio je važnost suradnje i pomoći Županije za razvoj Općine Donja Motičina.

– Ako znamo da općinski proračun iznosi 2,6 milijuna kuna, onda je jasno koliko je značajna financijska podrška Županije od 3 milijuna kuna. Naša suradnja se nastavlja i dalje, pa smo ovih dana potpisali i ugovor o izgradnji objekta na nogometnom igralištu vrijedan 2,2 milijuna kuna, u čemu će Županija sudjelovati s 500.000 kuna. Posebno nam je važna bila pomoć Osječko-baranjske županije u izgradnji ceste između Seone i Donje Motičine koja je pridonijela poboljšanju života u oba naselja. Također, na početku mjesta se radi kružni tok koji će biti na pomoć kamionima koji dolaze iz kamenoloma. Mnogim drugim programima i mjerama kao Općina trudimo se podići standard svih mještana – rekao je načelnik Kovačević.

Ravnatelj Doma zdravlja OBŽ Mato Lukić dodao je kako je u uređenje ambulante u Donjoj Motičini ukupno uloženo 2,2 milijuna kuna, pa su sada opremljene i dentalna ordinacija i ordinacija opće medicine.

– Čekamo suglasnost HZZO-a i Ministarstva zdravstva da ordinacije mogu raditi dva ili tri puta tjedno – istaknuo je Lukić. (www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content