POČELA AUTOMOBILISTIČKA SEZONA Virovitičanin Igor Tomljanović na utrci na “Hungaroringu” odličnim vožnjama osvojio treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske

U tjednu uoči najvećeg automobilističkog događaja, što će se u Hrvatskoj zbivati od 22. do 25.t ravnja – Croatia rallya za FIA WRC Prvenstvo svijeta u rallyu, pomalo u sjenci i tišini starta i ovogodišnje hrvatsko automobilističko prvenstvo. Nakon što su zbog pandemije i epidemioloških mjera u Hrvatskoj već neka, kalendarom Hrvatskog auto i karting saveza, zacrtana natjecanja odgođena, a neka i otkazana, sudionici Prvenstva Hrvatske auto utrka na kružnim stazama došli su na svoje.

Njih 30 uputilo se u Mađarsku, na znanu svjetsku F1 stazu Hungaroring, gdje se ovog vikenda održava međunarodna utrka „Laptiming Cup hungaroring“, bodovno natjecanja FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone, u okviru kojeg se ove godine vozi većina kružnih utrka hrvatskog prvenstva. Na njoj vozi i naš virovitičanin Igor Tomljanović.

becker hungaroring

– To je tehnička staza s kojom sam već upoznat i koja ima otprilike jednak broj lijevih i desnih zavoja. Ovoga vikenda nastupamo na Prvenstvu Hrvatske s Renault Cliom RS Cup, a s istim automobilom nastupam i na prvenstvu Centralnoeuropske zone – rekao nam je Igor.

A danas (subota) smo doznali, i iz prve ruke, da je Igor Tomljanović na Prvenstvu Hrvatske osvojio 2. mjesto u klasi do 2000ccm, te ukupno 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske. (www.icv.hr, www.haks.hr, foto: privatni album)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content