Pogledajte što se sve mijenja u pet županija od ponedjeljka: Neki izlaze iz lockdowna, drugima maske obavezne na otvorenom

Na konferenciji Stožera ministar Davor Božinović je otkrio da je Stožer danas donio nove odluke za četiri županije, piše RTL.

Za područje Zagrebačke županije produžuju se mjere do 9. svibnja. Za područje Dubrovačko-neretvanske ublažavaju se ranije uvedene mjere, a to se odnosi na kraće radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugo.

– Što se tiče Osječko-baranjske županije uvedeno je obvezno nošenje maski na otvorenom, a u Požeško-slavonskoj županiji obustavlja se iznajmljivanje društvenih domova u vlasništvu lokalne uprave za sve vrste privatnog okupljanja – rekao je ministar Božinović.

Također, županijski Stožer najavio je nove mjere koje će u Primorsko-goranskoj županiji biti na snazi od ponedjeljka, 26. travnja do 3. svibnja, kad PGŽ čeka kraj lockdowna.

Tako se od ponedjeljka otvaraju terase kafića i ugostiteljskih objekata, osim toga otvaraju se i neesencijalne trgovine i trgovački centri, koji su dosad bili zatvoreni, a svoja vrata moći će otvoriti i muzeji. Radno vrijeme kafića i trgovina bit će do 19 sati.

U narednom tjednu neće se mijenjati mjere koje se tiču online nastave, ali je županijska pročelnica za školstvo Edita Stilin najavila da je povratak djece u škole moguć u tjednu od 3. svibnja na dalje.

(rtl.hr/vijesti-hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content