Potpisali koalicijski sporazum: HDZ i HSLS zajedno idu na lokalne izbore u Virovitičko-podravskoj županiji

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) u Virovitičko-podravskoj županiji zajedno izlaze na lokalne izbore. U prostorijama HDZ-a u Virovitici danas (srijeda) su koalicijski sporazum potpisali predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Josip Đakić i predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Miroslav Venus.

– Hrvatska socijalno-liberalna stranka naš je partner bila i u proteklom mandatu, s nama su dijelili i dobro i zlo naše županije. S nama su se trudili realizirati sve projekte i zadaće te premostiti izazove koji su se nametnuli. Vjerujem da ćemo dalje nastavljajući pobjednički niz, kao što je to bilo do sada, omogućiti da župan Andrović u prvom krugu ponovno postane župan, da Županijska skupština ima tvrdu natpolovičnu većinu koja će donositi pravovaljane odluke kako bi brzo i efikasno djelovali u daljnjem razdoblju i napretku naše županije – rekao je predsjednik ŽO HDZ-a Josip Đakić te pozdravio Karla Resslera, zastupnika u EU parlamentu koji je danas u posjeti Virovitičko-podravskoj županiji.

hdz vpz hsls 8
Foto: hdz-vpz

– Vjerujemo i da će naši Europarlamentarci biti od pomoći kao što su danas te da će i u budućnosti pratiti naš rad i stvarati pretpostavke u Europi kako bi zakoni bili što bolji, korektniji, ali i prilagođeni našim uvjetima i mogućnostima – rekao je Đakić.

Predsjednik ŽO HSLS-a Miroslav Venus, ujedno i kandidat za zamjenika gradonačelnika Slatine, istaknuo je zadovoljstvo ovom suradnjom.

– Drago mi je što smo to uspjeli ostvariti, osim na županijskoj razini, i na području Republike Hrvatske na prethodnim parlamentarnim izborima, kao što vam je poznato jedini izborni koalicijski partner HDZ-u je HSLS. Mlada snaga Hrvatske socijalno-liberalne stranke Maja Žugaj bit će na županijskoj listi ispred HSLS-a. Već je bila na našoj listi za EU parlament, dakle nije u potpunosti politički mlada, akademski je obrazovana i uvjeren sam da će ovo partnerstvo biti uspješno – rekao je Venus.

hdz vpz hsls 6
Foto: hdz-vpz

Potpisivanju koalicijskog sporazuma nazočili su, između ostalih, i HDZ-ovi kandidati za župana i gradonačelnika Virovitice Igor Andrović i Ivica Kirin, te HDZ-ov kandidat za zamjenika župana Marijo Klement.

(www.icv.hr)

[g-gallery gid=”626098″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content