Predstavnici županijskih organizacija HDZ-a i HSLS-a predali kandidacijske liste za Županijsku skupštinu Virovitičko-podravske županije

Predstavnici županijskih organizacija HDZ-a i HSLS-a Josip Đakić i Miroslav Venus predali su danas (subota) kandidacijske liste za Županijsku skupštinu Virovitičko-podravske županije. Nositelj liste, ujedno i kandidat za župana Igor Andrović istaknuo je da su u odabiru kandidata za listu sudjelovali svi gradski i općinski odbori HDZ-a s područja Virovitičko-podravske županije.

– Vodili smo se time da na listi bude najmanje 40 posto žena, imamo i više, 45 posto. Jednako tako i da na listi budu hrvatski branitelji. Na prijedlog općinskih i gradskih odbora Predsjedništvo Županijskog odbora je donijelo odluku o krajnjim imenima za listu. Mogu reći da svi mogu biti zadovoljni, nitko mimo prijedloga nije dospio na listu. Imamo dosta novih ljudi, novih, mladih lica, ljudi koji su aktivni u raznim udrugama, poduzetnike i ja vjerujem da će ova lista polučiti veliki uspjeh i da ćemo imati apsolutnu većinu u Županijskoj skupštini. Naravno ponovno smo u koaliciji s HSLS-om što se pokazalo izuzetno uspješnim i taj uspjeh ćemo prenijeti na idući mandat u realizaciji svih naših projekata – rekao je Andrović.

178119054 3820360001366966 5369633058001622121 n

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Josip Đakić istaknuo je zadovoljstvo listom za Županijsku skupštinu.

– Teritorijalna zastupljenost svih koji čine Županijsku skupštinu je izuzetno vrijedna stvar kako bi zastupali interese svojih lokalnih sredina, kako bi se borili za boljitak lokalne sredine, ali i županije u cijelosti. Vjerujemo da ovakav slijed kandidata na županijskoj listi odgovara teritorijalnoj zastupljenosti i da će tako najbolje funkcionirati Županijska skupština. Svi oni su svjesni da je četverogodišnji mandat, ako se ide kako treba, prilika u kojoj se može politički profilirati, može se napredovati, može se boriti za svoj kraj i biti tako prepoznatljiv. Vjerujemo da će vijećnici HDZ-a i HSLS-a biti ti koji će zastupati boje stranaka kojima pripadaju kao i svojih lokalnih sredina – rekao je Đakić.

IMG fdf03306135630e5c487739bb487d702 V

Zadovoljan listom je i predsjednik županijskog ogranka HSLS-a Miroslav Venus.

– Mogu samo ponoviti da mi je drago što nastavljamo programsku koaliciju koja je bila i u prethodnom vremenu i sve ono što je dobro napravljeno u smislu brojnih projekata koji se tiču i zdravstva i prosvjete i gospodarstva. Kao epidemiolog u ovom turbulentnom vremenu, borimo se više od godinu dana, osobno sam zadovoljan sa suradnjom i sa županom Androvićem, jednako kao i s našim županijskim Stožerom civilne zaštite, s obzirom da su sve one stručne preporuke koje smo davali uvijek bile uvažavane pa je to još jedan dodatni razlog koji je zacementirao odluku da idemo i u narednom periodu zajedno na izbore – rekao je Venus.

Predaji liste su nazočili su i kandidati na samoj listi HDZ-a i HSLS-a za Županijsku skupštinu, Sanja Kirin i Damir Marenić.

(hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content