PREKIDA NIJE BILO Aršanj golovima Rašete i Veličana svladao Branu i zasjeo na vodeću poziciju

“Il’ pobjeda, il’ prekid!”. Tako je preko svog facebook profila Nogometni klub Aršanj najavljivao današnji susret u kojem su dočekali vodeću Branu iz Bačevca. Prekida nije bilo, a to znači samo jedno, bodovi su ostali domaćinima.

Moramo priznati, solidan nogomet se igrao u Sedlarici, prema našoj skromnoj procjeni, na jednom od ljepših terena u 3. ŽNL. Po najavi očekivali smo puno, a puno toga lijepog smo i dobili. Prvih desetak minuta u potpunosti je pripalo domaćoj momčadi što su iskoristili i priuštili si lijepu prednost od 2:0. U 7. minuti slobodni udarac dosuđen je za Aršanj, loptu na 20-tak metara namješta Branko Rašeta, gađa preko zida i pogađa gornji desni kut za početno vodstvo. Veselje na klupi nije se niti utišalo, a Igor Ivanac još jednom vadi loptu iz mreže. U situaciji “1 na 1” siguran je bio Matija Veličan.

Budi se tada i Brana koja svim silama pokušava dohvatiti prednost domaće momčadi. Josip Kolovica, zasigurno najbolji pojedinac u plavom dresu, iskoristio je jednu od brojnih šansi i poentirao za 2:1, rezultat kojim se završilo prvih 45 minuta.

Nekoliko poluprilika stvorilo se u uvodnim minutama drugog dijela, ali ništa konkretno do 59. minute kada pada novi pogodak. Veličan je nakon greške gostujućeg vratara na pravom mjestu u pravo vrijeme te iz blizine odvodi svoju momčad na dva pogotka razlike, do prednosti 3:1.

Iako su imali osjetniju prednost, opuštanje nije dugo trajalo. Novi eurogol vidjeli smo ovoga puta u režiji Igora Miote koji iz slobodnog udarca, također sa 20-ak metara, pogađa malu mrežu vratara Davida Bugarinovića.

Mogli su svega nekoliko minuta kasnije gosti i do izjednačenja. Loptu je još jednom povukao Kolovica, namjestio se na udarac i uputio projektil prema vratima domaćih. Na klupi Brane već su počeli slaviti novi pogodak, no Bugarinović zadivljujućom obranom “čupa” loptu ispod grede i čuva prednost svoje momčadi.

Do kraja susreta Aršanj je držao posjed lopte, nekoliko puta i zaprijetio, ali su se više bazirali na čuvanje rezultata što su i uspjeli te su se ovom pobjedom pozicionirali na vrhu tablice nakon prvog proljetnog kola.

Fešta u Sedlarici može početi, a čini se da će se, barem prema njihovoj najavi, broj stanovnika za otprilike devet mjeseci, zahvaljujući ovoj pobjedi, značajno povećati.

(www.icv.hr, mra, foto: facebook, NK Aršanj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content