Premijer Plenković u Osijeku dao potporu HDZ-ovim kandidatima za gradonačelnika Osijeka i osječko-baranjskog župana, Ivanu Radiću i Ivanu Anušiću

Prilikom posjeta Osijeku predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i ministra branitelja Tomu Medveda dočekali su Ivan Radić i Ivan Anušić, te ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak. Obišli su prostorije izbornoga stožera stranke, upoznali se s pripremama za početak službene izborne kampanje, a Plenković se potom sastao i s većinom kandidata na lokalnim izborima na području Osječko-baranjske županije.

Tom prilikom Plenković je istaknuo kako je došao dati snažnu potporu Anušiću i Radiću na izborima te pokazati da je “HDZ snažan u Slavoniji i Baranji” te kako će se i na lokalnim izborima ponoviti odličan rezultat kakav je stranka imala na parlamentarnim izborima s osam osvojenih mandata u 4. izbornoj jedinici.

Podsjetio je na velika ulaganja iz Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, koji je postao okosnica razvoja istoka Hrvatske, te na politiku ravnomjernog regionalnog razvoja te dodao kako će Vlada snažno podupirati sve projekte koje vode Ivan Anušić i Ivan Radić, a za koje je uvjeren da će biti ponovno župan i novi gradonačelnik.

Najavio je i potporu za trajno rješenje problema s komarcima u što će se uključiti sva nadležna ministarstva.

– Premijer je i kao predsjednik stranke i kao predsjednik Vlade kontinuirano bio prisutan u Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji, na istoku Hrvatske i u svim projektima koje smo realizirali ili su u tijeku realizacije, kao i dijelom kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem i dijelom kroz izravne investicije koje se događaju na području županije – rekao je Anušić.

-Svaka potpora je dobrodošla, ovo je bitka za Slavoniju i bitka za Osijek, a potpora premijera je vjetar u leđa – dodao je HDZ-ov kandidat za još jedan mandat župana Ivan Anušić. Istaknuo je kako će nakon izbora 16. svibnja županija i Grad Osijek, te svi drugi dijelovi županije u suradnji s Vladom sustavnim rješenjem otkloniti problem komaraca zauvijek.

Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Ivan Radić istaknuo je kako dolazak premijera znači jednu suradnju koja mora postojati između Grada, Županije i državne vlasti.

-Grad Osijek je umoran od podjela, svađa i inata – istaknuo je Radić, te je podsjetio na nekoliko velikih projekata u Osijeku u čiju realizaciju ne bi bilo moguće krenuti bez potpore Vlade, a to je najavljena gradnja novog Kliničkog bolničkog centra, kao i obnove zgrada zračne luke i željezničkog kolodvora.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content