Preuzimamo odgovornost u borbi za očuvanje tvrtke TVIN drvna industrija d.o.o. te, unatoč raznim pritiscima, nećemo odustati

Foto: icv.hr, ilustracija

Prenosimo priopćenje Mirjane Vampovac, bivše zaposlenice i udjeličara tvrtke TVIN d.o.o.

– Dragi članovi društva Tvin drvna industrija d.o.o., obraćam vam se, zajedno sa suradnicima, ali nam nije u interesu boriti se i opravdavati putem medija. Borba nam nije strana, ali ona protiv vjetrenjača zahtijeva drugačiji pristup i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Nećemo odustati na bazi neistinitih informaciji. U najboljoj namjeri i s konkretnim planom, ali i u dogovoru sa svim relevantnim dionicima društva Tvin d.o.o. krenuli smo u proces vraćanja Tvina na profitabilne staze. Mi smo u proces unijeli i dozu empatije kao i socijalne osjetljivosti, budite sigurni da ostali ipak imaju neke druge interese. Nakon što smo odradili prvi korak, odjednom bi svi htjeli tvrtku koja godinama radi gubitke. Mi nemamo u planu pokrivati gubitke, već revitalizaciju tvrtke, zadržavanje radnika i ulaganje u kadrove te ostvarivanje zarade. Ne nudimo imaginarne svote novca, ali nudimo konkretan plan poslovanja gdje je cilj zarada i pokrivanje trenutnih dugova društva, ali i investiranje. Postoji razlog zašto Tvin, unatoč ogromnoj imovini koju svi spominju, ne može dobiti kredit; procjenjuje se posao, a ne imovina koje je zadnjih mjeseci sve manje i koristi se za pokrivanje tekućih troškova.

Dapače, prvi puta čujem da je užasno loše i pogrešno kada se blokira strani kapital, ali je ispravno kada strane tvrtke posluju s gubitkom, a poreze plaćaju u matičnim zemljama. Ako tome trebamo težiti, neka nam je svima sa srećom. Jedini nismo uvjetovali 51% vlasništva kao ostali, cijenjeni i uvijek dobrodošli strani investitori.

O nama se sve zna, trudimo se i vide se rezultati poslovanja zadnjih 15 godina. Već smo jednom pokazali da možemo posrnulu tvrtku dići iz pepela – bivši DIK Đurđenovac već 7 godina radi pod imenom Pro Wood d.o.o. i s 400 zaposlenih. U drvnoj industriji smo uspješni te imamo najbolje namjere unaprjeđenje poslovanja te nastavak proizvodnje u Virovitici. Uz ogromne pritiske, a vjerujte da ih ima, nastavljamo dalje uz volju da se stvari završe na pozitivan način.

Nitko nema pravo ni najmanje insinuirati kako želimo imovinsku korist ili prevariti udjeličare kada smo u razgovore inicijalno ušli u dogovoru sa svim dionicima, a i započeli smo s popunjavanjem proizvodnih kapaciteta Tvina u furniranom namještaju. Ako to, zajedno s ostalim potporama proizvodnji Tvina nije partnerski odnos neka tako bude.

SLIJEDOM GORE NAVEDENOG OD DANAS, TE SLJEDEĆIH 7 DANA, NUDIM 750,00 KN PO UDJELU SVAKOM ČLANU DRUŠTVA KOJI JE SPREMAN ISTI PRODATI, I TO 400 KN NAKON POTPISA UGOVORA, A 350,00 KN NAJKASNIJE 60 DANA OD POTPISA UGOVORA O PRODAJI I PRIJENOSU POSLOVNOG UDJELA. SVIMA KOJI SU DO SADA POTPISALI PRODAJU UDJELA, NARAVNO, TAKOĐER ĆEMO ISPLATITI RAZLIKU OD 350,00 KN U ROKU OD 60 DANA. PRVI JE TERMIN DANAS 6.4.2021.  NA ADRESI VINKOVAČKA CESTA 21, A SLJEDEĆI 8.4.2021 NA ISTOJ ADRESI, TAKOĐER CIJELI DAN.

Jedini smo do sada ispunili svoje obećanje te smo svima, koji su potpisali ugovore, sredstva isplatili na račun. Ako ste se i predbilježili kod nekoga za prodaju udjela i dalje možete sklopiti jedini važeći ugovor o kupoprodaji udjela na navedenoj adresi te dobiti isplatu.

Nakon provedbe početnog plana nastavit će se investiranje i Tvin vratiti na poziciju koja mu pripada na tržištu, poziciju vodećeg proizvođač pločastog namještaja i ponovno uvođenje u svijet opremanje objekata i kućnih programa namještaja što će u konačnici dovesti do nove ere  za tvrtku kao i nebrojene mogućnosti investiranja u strojni park, kadrove, skladišne i proizvodne prostore te obnovljive izvore energije i socijalno poslovanje.

Kako bi, u gore opisanom planu, zajedno uspjeli potrebna je podrška i želja svih sudionika. Najviše nam je potrebna potpora svih vlasnika poslovnih udjela tvrtke kako bi u što kraćem roku i na zadovoljstvo svih, Tvinu vratili „staru slavu“, a u prvom redu zaustavili daljnje zatvaranje tvrtki u našem gradu i županiji. Ostavit ćemo mogućnost zaposlenja, kako sadašnjim djelatnicima Tvina tako i mladim kadrovima u valu novog zapošljavanja. Koncentracija vlasništva nam je potrebna kako bi nas prepoznale banke i institucije i omogućile daljnje i dodatno, prijeko potrebno investiranje.

U svoje osobno ime moram napomenuti da sam sentimentalno vezana za Tvin, te sam svoje najproduktivnije i najljepše godine ostavila na adresi ZNR 2. Morala sam otići, ali sam međuvremenu stvorila  „novi“ Tvin i u tome  uspjela .

Imam još dovoljno snage da zajedno sa svojim suradnicima, u koje vjerujem, pokrenemo sve što je moguće i vratimo Tvin na stare staze uspjeha i ponosa našeg grada i županije.

U potpisu je i broj telefona i adresa na kojoj možete dobiti sve informacije. Dapače u ovom dopisu barem postoji potpis, za razliku od svih koji su do sada objavljeni od drugih strana.

Zahvaljujemo svima na do sada pruženoj potpori.

Na osvrte, demantije i komentare na ovaj dopis ne planiramo se očitovati! Postoji adresa i broj za kontakt na koji se svatko s pitanjima i nedoumicama može obratiti.

MIRJANA VAMPOVAC
Vinkovačka cesta 21, Virovitica

098 282 484
0952149293