PRIOPĆENJE Važne informacije za udjeličare TVIN-a i radnike

Nakon danas objavljenog priopćenja “Preuzimamo odgovornost u borbi za očuvanje tvrtke TVIN drvna industrija d.o.o. te, unatoč raznim pritiscima, nećemo odustati”, oglasio se TVIN. I njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Poštovani udjeličari i radnici TVIN-a,

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

potaknuti stalnim medijskim aktivnostima i nasrtajima pojedinaca koji žele žurno privatizirati vaš trud i rad, kao i trud i rad vaših bližnjih, dužni smo Vas obavijestiti kako Uprava TVIN-a uspješno, transparentno i u najboljem interesu za TVIN i Viroviticu pregovara s potencijalnim ulagačima.

Upravo su pregovori oko ulaganja jedina prava garancija za budućnost TVIN-a na korist vas, svih radnika i zajednice u cjelini. Pregovori se trenutno vode i s jednim od ulagača i proizvođača namještaja u Europi.

Svi trebamo imati na umu da Europska unija ima jasnu namjeru revidirati državne potpore i sustav kvota za rabatni otkup drva u Republici Hrvatskoj te da isključivo pravovremeno strateško partnerstvo s vanjskim renomiranim ulagačem koji već ima pristup tržištu daje jamstvo i garanciju opstanka u trenutku kada će preko noći cijela drvna industrija morati početi konkurirati europskim proizvođačima što je malo izvjesno da će uspjeti.

Vi udjeličari i radnici ste upravo ti koji odlučujete o budućnost TVIN-a. Vaša eventualna prodaja udjela prije nego što je Uprava TVIN-a dovršila pregovore dovodi u pitanje opstanak TVIN-a na dugi rok.

Vaša odluka o brzoj prodaji udjela može donijeti samo kratkoročnu korist. Međutim, bez jasno dane garancije dugoročnih ulaganja, razvoj TVIN-a neupitno dolazi u pitanje te napor svih vas i Uprave postaje potpuno besmislen. Opstanak TVIN-a je i garancija opstanka gospodarske aktivnosti Virovitice i cijelog virovitičkog kraja, TVIN-ovih radnika, njihovih obitelji, svih lokalnih kooperanata i njihovih obitelji.

TVIN poziva udjeličare da ne donose naprasnu odluku i da ne prodaju udjele temeljem stalnih pritisaka sve dok Uprava TVIN-a ne dovrši pregovore. Uprava TVIN-a će vas transparentno i o svemu izvijestiti bez odgađanja.