Projekt DaRe to Connect: Održan online sastanak projektnih partnera

Jučer, 28. travnja 2021. godine održan je online sastanak projektnih partnera iz 10 zemalja koje sudjeluju u realizaciji projekta Podrška ekološkoj povezanosti Dunavske regije povezivanjem područja Natura 2000 duž Zelenog pojasa, akronim DaRe to Connect. Povod sastanku je predstojeće podnošenje izvješća za aktivnosti provedene u periodu 01. studeni 2020. – 30. travanj 2021. godine.

Sastanku su prisustvovali i članovi projektnog tima Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije ravnateljica Tatjana Arnold Sabo i viši stručni suradnici Sanja Janković i Vladimir Juhaz. Projektnim partnerima su predstavljene provedene projektne aktivnosti u proteklih 6 mjeseci:

– edukacije djelatnika i vanjski suradnika o uslugama GIS sustava i primjena dronova u izradi dokumenata i kartiranju ekoloških koridora (studeni 2020. godine, veljača i travanj 2021. godine)

– organizacija obilježavanja Međunarodnog dana močvarnih staništa – Winter Wetlands Bike Tour

– organizacija nacionalne konferencije Zeleni pojas Europe u Republici Hrvatskoj

– izrada edukativne igrice memorije

Sudionicima sastanka predstavljeni su i zaključci sa održane nacionalne konferencije Zeleni pojas Europe u Republici Hrvatskoj.

Projektni partneri raspravili su i o poteškoćama u realizaciji projekta uzrokovanim pandemijom virusom COVID-19, te o predstojećim aktivnostima pojedinih partnera i načinu njihove realizacije.

Sastanak projektnih partnera završio je sa nadom da će poboljšanje situacije uzrokovane pandemijom, dozvoliti studijsko putovanje partnera Dunavskom regijom, odnosno područjem provedbe projekta, planirano za kraj rujna ove godine, kao i sudjelovanje svih partnera na Završnoj konferenciji projekta u studenom u Beču.

(virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content