Stanje u prometu prošlog tjedna: U prometnoj nesreći kod Jasenaša tri osobe zadobile teške, a dvije lakše tjelesne ozljede

Protekli tjedan je na području Policijske uprave virovitičko-podravske evidentirano devet prometnih nesreća, i to sedam s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama. U tim nesrećama četiri su osobe teško ozlijeđene i dvije lako. Kod niti jednog sudionika prometnih nesreća nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Najteža prometna nesreća se dogodila u petak oko 10.50 sati na cesti Milanovac – Jasenaš, gdje su, prilikom slijetanja vozila s ceste, vozač i putnik lako ozlijeđeni, dok su ostala tri putnika u vozilu teško ozlijeđena.

Utvrđeni prekršaji

Protekli tjedan su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 407 prekršaja, od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 37 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i, obzirom da su policijski službenici cijeli protekli tjedan vršili pojačani nadzor brzine kretanja vozila sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL, 178 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Pitomači u subotu u 01.15 sati gdje je utvrđeno da je vozač osobnog automobila njemačkih reg. oznaka, na dionici ceste na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 129 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.70 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 57 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom subotu u 15.25 sati u Brezovici.

Tijekom proteklog tjedna su sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena 2 vozača, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane i jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

U petak, 23. travnja, od 10 do 18 sati su na području PPRP Virovitica i PP Slatina provedene akcije usmjerene na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i brzine kretanja vozila, odnosno nadzor prekršaja 4 ubojice u prometu u kojima je kod 51 kontroliranog vozila utvrđeno 67 prekršaja, od kojih 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 21 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

(PU virovitičko-podravska)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content