Strašan požar u Valpovu gasilo 50 vatrogasaca: Izgorjeli pogoni tvrtke za obradu drva, jedan dio skladišta i jedan silos za piljevinu

Veliki požar izbio je jučer oko 17 sati u tvrtki Silvan d.o.o. za preradu drva i stolariju u Valpovu. Vatra se proširila iznimno brzo i zahvatila veliki dio proizvodnih prostora, a gotovo pedesetak vatrogasaca maksimalnim je snagama puna dva sata gasilo otvorenu buktinju u vrlo naseljenom dijelu grada.

– Kada smo došli na požarište, cijeli je sektor već bio u plamenu, krovište je gorjelo i sve je buktjelo, pa smo prvo morali spriječiti širenje požara na susjedne kuće i okolne zgrade, s obzirom na to da je požar već bio zahvatio jednu šupu u susjedstvu. U tome smo srećom uspjeli, no šteta koja je nastala iznimno je velika – rekao je za medije zapovjednik DVD-a Valpovo i Vatrogasne zajednice Grada Valpova Stjepan Koški.

Požar je stavljen pod kontrolu tek nešto nakon 19 sati, a još cijelu večer vatrogasci su nastavili sanirati požar te cijelu noć ostali dežurati na požarištu. Ozlijeđenih na sreću nema, no materijalna šteta je ogromna. Očevidom će se saznati što je uzrok požara.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content