Suhopolje gostuje u Garešnici, Filipović: Ponovimo li pristup iz prošlog kola, ne bojim se lošeg rezultata

Nogometaši Suhopolja nakon dva domaća remija i poraza u Čazmi, odlaze na još jedno gostovanje. Prva proljetna pobjeda tražit će se u Garešnici kod Garića, sedmoplasirane ligaške momčadi.

Najavljivati ovakve susreta i prognozirati moguće rezultate izuzetno je nezahvalno. U izjednačenom natjecanju kao što je 4. nogometna liga BJ-KC-VT, gdje se pet klubova u sredini tablice “uguralo” u isto toliko bodova i gdje gotovo polovina lige može osvojiti naslov, barem matematički, pobjednik se ne zna sve do kraja susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Kao primjer možemo uzeti upravo ova dva suparnika koji su se u 4. kolu susreli na stadionu Park. Lagodnih 0:3 gostiju nakon 46 minuta igre, dok je “žuto – zelenima” dovoljno bilo 30 minuta za potpuni preokret i pobjedu rezultatom 5:3.

– Ukoliko pokažemo pristup koji smo imali u utakmici s Mladosti iz Kloštra, ne bojim se za rezultat, takvim načinom možemo pobijediti svakoga. Garić je domaćinska momčad, dugi niz godina igraju zajedno, ne mijenjaju previše sastav, a i prošle sezone završili su u vrhu tablice, a to puno govori – izjavio je trener Suhopolja Tomislav Filipović.

Hendikep za Grofove bit će izostanak Ivana Egrija, koji je u prošlom kolu zbog dva žuta kartona ranije morao iz igre, dok u domaćim redovima neće biti suspendiranog Vedrana Rijetkovića.

Eventualnom pobjedom u sutrašnjem susretu, ako se poklope ostali rezultati, Suhopolje bi moglo preskočiti Čazmu, Garić i Pitomaču te se pozicionirati na 6. mjestu.

Susret 19. kola 4. NL BJ-KC-VT na rasporedu je sutra (subota) od 16 sati i 30 minuta.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija, I. Bedeković)