Suhopolje na krilima prošlotjedne pobjede gostuje u Drnju, Filipović: U susret ulazimo s maksimalnim respektom

Nakon prve pobjede u proljetnom dijelu prvenstva, koja je uvjerljivo ostvarena na domaćem terenu protiv “fenjeraša” iz Velikog Trojstva rezultatom 6:2 i nakon uspješno odrađene kup utakmice u Svetom Đurađu, pred nogometašima Suhopolja novi je ligaški susret. U sklopu 21. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica očekuje ih gostovanje u Drnju gdje će ih dočekati trinaestoplasirani Tomislav koji je do sada, u 18 odigranih utakmica, “izvukao” 18 bodova.

Iako se nalaze pri dnu tablice, njihove ambicije ipak su nešto veće, a to nam je u najavi susreta potvrdio i trener Suhopolja Tomislav Filipović.

– Iako trenutno stanje na tablici to ne pokazuje, igramo protiv momčadi koja nam je konkurent za borbu na sredini ljestvice. Imaju vrlo respektabilan sastav, sasvim solidnu obranu koja ne prima previše golova, barem kada se usporedi gol razlika s ostalim momčadima koje se nalaze mjesto iznad ili ispod njih, tako da nas očekuje vrlo teška utakmica. Koliko zapravo mogu biti opasni pokazali su i u utakmici protiv vodeće Bilogore 91′ u kojoj su minimalno poraženi – izjavio je Filipović.

I doista, Bilogora je u tom susretu bila dobrano namučena iako su domaći nogometaši ostali s 10 igrača na terenu već u 30 minuti. Momčad iz Drnja je, kako smo spomenuli, na kraju ipak poražena, a novi poraz zabilježili su i u prošlom kolu kada ih je porazila Pitomača rezultatom 2:0.

Za razliku od Grofova, koji su svoj susret kraju priveli bez opomena, sutrašnji protivnici iz naše su se županije kući vratili sa sedam kartona. Upravo iz tog razloga u sastavu neće biti Marka Švagelja, a izostat će i Abba Da Costa e Silva Ruben Ismael.

Suhopolje tako, prema najavi, u Drnje putuje po puni plijen, ali uz maksimalnu dozu respekta.

– Svakoga respektiramo, ali ne bojimo se nikoga, rekao sam to već dosta puta. Smatram da je takav pristup u prvu ruku korektan prema nama samima, a onda i prema svim drugim akterima susreta. Ispunimo li zadane ciljeve i ponovimo li igru koju smo igrali protiv Bilogorca, siguran sam da rezultat neće izostati – dodao je Filipović.

Susret 21. kola između Tomislava iz Drnja i Suhopolja na rasporedu je sutra (nedjelja) od 16:30 sati.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content