SVIJET U ŠOKU ZBOG SUPERLIGE Ferdinand: Ovo je rat protiv nogometa, Neville: Ovo je sramotno, Lovren: Nogomet je na rubu kolapsa

Dvanaest najvećih europskih klubova objavilo je sinoć da pokreće novu Superligu, zatvoreno natjecanje u kojemu će igrati samo najjači klubovi i koje će biti direktna konkurencija Ligi prvaka.

Uefa je već najavila žestoki odgovor, a klubovima koji će igrati Superligu bit će zabranjen nastup u Uefinim natjecanjima. Postoji mogućnost da ih se izbaci i iz nacionalnih natjecanja te da njihovi igrači neće moći igrati na Europskom i Svjetskom prvenstvu.

Superliga znači kraj Lige prvaka jer je organizirana i zamišljena kao njena konkurencija. Mada, jasno je da Liga prvaka ne bi mogla konkurirati Superligi u kojoj bi bili Real, Milan, Arsenal, Atletico, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Bayern, Borussia Dortmund, PSG te još pet za sada nepoznatih, ali atraktivnih klubova.

Zato Uefa kreće u kontranapad na odmetnute klubove. Za danas, odmah nakon što je Florentino Perez poslije ponoći objavio da kreće Superliga, u švicarskom Montreuxu zakazala je sastanak Izvršnog odbora.

Na osnivanje Superlige stižu žestoke reakcije bivših i sadašnjih igrača, a možete ih pratiti uživo na Indexu

Bivši Arsenalovac: Nogomet je umro. Neću ga više ni gledati

Rio Ferdinand: Ovo je rat protiv nogometa. Bogati su ostavili sve druge da umru

Carragher o Superligi: Liverpoole, sramoto!

(index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content