Tomislav Durmić službeno predstavljen kao kandidat HDZ-a za načelnika općine Zdenci

Tomislav Durmić službeno je predstavljen kao kandidat HDZ-a za načelnika općine Zdenci u novom mandatu. Rođen je 21.05.1977. u Munchenu, oženjen i otac jednog djeteta. Osnovnu školu završio je u Zdencima, a srednju u Orahovici gdje je stekao zvanje automehaničara. 1999. godine upisao je studij u Vinkovcima i završio ga 2004. godine te stekao zvanje inž.polj.mehanizacije.

2008. godine zaposlio se u Poljoprivrednom poduzeću Orahovica na mjestu poslovođe u poljoprivrednim ljekarnama. Od 2010. godine radi kao voditelj radne jedinice kooperacija u istom poduzeću.

-Od 1995. godine član sam HDZ-a Zdenci, a od 2009.-2013. vijećnik HDZ-a u Općinskom vijeću. Od 2013. godine član sam Županijske organizacije HDZ-a, a od 2015. godine predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Zdenci. Od 2013. godine pa sve do danas načelnik sam općine Zdenci u 2 mandata – svoju političku karijeru opisuje Tomislav Durmić te naglašava koji su to veliki i važni projekti obilježili njegove mandate kao načelnika.

-Važniji projekti koje smo realizirali su izgradnja kanalizacije otpadnih voda u mjestu Zdenci te izgradnja kućnih priključaka vrijednosti 16 milijuna kuna, modernizacija javne LED rasvjete na području čitave općine Zdenci vrijedna milijun i 700 tisuća kuna, uređeni su mjesni domovi u mjestima Bankovci, Duga Međa, Zokov Gaj, Kutovi, Donje Predrijevo te Obradovci, a vrijednost tih projekata je oko 3 milijuna kuna. Izgrađena je nova ambulanta Doma zdravlja VPŽ vrijednosti projekta 1,8 milijuna kuna. Obnovljen je dječji vrtić u Zdencima te izgrađena nova zgrada NK ”Sloga” ukupne vrijednosti 2 milijuna kuna. Mještanima općine Zdenci dostupna je besplatna wireless mreža iz programa WIFI4EU. Izgradili smo kuće oproštaja u Donjem Predrijevu, Slavonskim Barama, Kutovima te Zokovom Gaju. Jedan od projekata je bio i zacjeljivanje kanala u ulici Braće Radića. Obnovili smo dječja igrališta te izgradili pješačke staze kroz mjesta Donje Predrijevo, Bankovci, u izgradnji je i staza kroz ulice u Zdencima, te kroz ulicu Hrvatskih branitelja koja ide do mjesnog groblja. Uz tu ulicu ide i moderna solarna rasvjeta kako bi mještanima omogućili što sigurniji put prema zadnjem počivalištu njihovih najmilijih, ukupne vrijednosti projekta 2 milijuna kuna – kaže Durmić te izdvaja i najnoviju informaciju oko nadolazećeg projekta.

-Kroz nekoliko dana kreću radovi na uređenju ceste između Duge Međe i Dolaca što je spoj naše općine i grada Orahovice. Radovi bi trebali biti u potpunosti gotovi kroz mjeseca dana. Ovo je projekt kojeg smo dugo čekali i evo uspješno ćemo ga i realizirati – kaže Durmić te u nastavku izdvaja još neke važne projekte Općine koji su uspješno provedeni ili su u provedbi.

-Kroz projekt „Zaželi” zaposlili smo 10 žena koje skrbe o 50 starih i nemoćnih osoba s područja općine, a vrijednost projekta je 1.7 milijuna kuna. U tijeku je ishođenje građevinske dozvole za izgradnju kanalizacije Duga Međa za koju je u Hrvatskim Vodama osigurana 6,5 milijuna kuna. Pred nama je i projekt izgradnja Ribarske kuće za športsko – ribolovno društvo „Linjak” Zdenci vrijednosti oko 500 tisuća kuna, zatim druga faza projekta „Zaželi” koja bi trebala iznositi oko 1,5 milijuna kuna ukupne vrijednosti, tu je i projekt izgradnja spremišta za potrebe DVD-a Zdenci ukupne vrijednosti oko 1,5 milijuna kuna. U tijeku su pripreme za sklapanje Ugovora o izgradnji obnovljivih izvora energije projekt „Sunčane elektrane Zdenci” te projekt razvoja širokopojasnog interneta. Imamo kompletnu projektnu dokumentaciju i za energetsku obnovu Doma Kulture u Zdencima, a u pripremi je još niz projekata važnih za normalan, ugodniji i sigurniji život naših sumještana i zbog toga vjerujem da nastavljamo zajedno – zaključio je Durmić. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content