Topoteka „Hrvatsko proljeće“: Hrvatski državni arhiv prikuplja dokumentaciju u povodu 50. obljetnice Hrvatskoga proljeća

Hrvatski državni arhiv u sklopu obilježavanja 50. obljetnice Hrvatskoga proljeća pokrenuo je mrežno mjesto namijenjeno prikupljanju dokumentacije o Hrvatskome proljeću koja se čuva u privatnome vlasništvu diljem svijeta.

– Za potrebe prikupljanja spomenutoga gradiva odlučili smo iskoristiti mogućnosti koje pruža mrežna platforma Topoteka kojom se Hrvatski državni arhiv koristi zadnjih šest godina.

Namjera nam je da ova Topoteka postane središnje mjesto na kojemu će svi sudionici Hrvatskoga proljeća, ali i svi ostali, moći podijeliti dragocjene uspomene na događaje od prije pedeset godina izlaganjem fotografija, dokumenata, novinskih izrezaka, zvučnih i filmskih zapisa i svega onoga što smatraju vrijednim kako bi nam Hrvatsko proljeće ostalo u trajnome sjećanju!

Pozivamo stoga sve koji se žele uključiti i obogatiti sjećanje na bitne događaje naše novije povijesti da se obrate voditelju Topoteke „Hrvatsko proljeće“, Ladislavu Dobrici, na e-adresu: [email protected] – poručili su iz Hrvatskog državnog arhiva.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content