U Bušetini postavljena nova led rasvjeta, pri kraju obnova društvenog doma i novo parkiralište kod mjesnog groblja

U Bušetini je u tijeku energetska obnova društvenog doma. Osim energetski učinkovite zgrade, nakon što završe radovi, mještani će u domu dobiti prijeko potrebnu kuhinju i sanitarni čvor, što je do sada bio velik nedostatak. Projekt, čija je ukupna vrijednost 958.286,25 kuna, obišao je načelnik Hrvoje Miler.

Osim na društvenom domu radi se i na uređenju parkirališta ispred mjesnog groblja.

– Riješit će se pitanje neravne podloge. Riješit ćemo se rupa i vode koja se uvijek nakuplja na tom području. A kroz nekoliko tjedana će biti gotovo stabiliziranje poljskih puteva i asfaltiranje parkinga kod groblja i u ostalim naseljima – poručio je načelnik Hrvoje Miler te dodao da je ovih dana uspješno obavljena zamjena svih javnih rasvjetnih tijela s novim led svjetlima. Ulične svjetiljke postavljene su i na one stupove javne rasvjete na kojima ih do sada nikada nije bilo.

– U Bušetini je promijenjena rasvjeta radi uštede električne energije i naravno radi sigurnosti u prometu. Nisu više na svakoj drugoj banderi, već su postavljene na svaku, kao i u svim ostalim naseljima u kojima smo izmijenili rasvjetu. Ostalo je još nekoliko naselja i ulica, ali i u njima ćemo kroz neko vrijeme uspjeti sve zamijeniti i radi sigurnosti i radi uštede energije – rekao je Miler.

Time će se uštediti do 70 posto energije potrebne za uličnu rasvjetu u spomenutom naselju. Vrijednost radova iznosi oko 350.000 kuna, a projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

(www.icv.hr, ib)

[g-gallery gid=”627929″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content