U naletu teretnog vozila u Bušetini teško ozlijeđen biciklist (43): Vozio bez reflektirajućih oznaka i pod utjecajem alkohola

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano čak 16 prometnih nesreća i u njima je biciklist teško ozlijeđen, a sedam sudionika u prometu je lako ozlijeđeno. Riječ je o dva putnika u vozilima te tri vozača osobnih automobila i po jedan vozač motocikla i bicikla.

Kod četiri vozača, sudionika prometnih nesreća, je utvrđena nedopuštena koncentracija alkohola u organizmu, od kojih su tri vozača bili počinitelji prometnih nesreća.

Najteža prometna nesreća se dogodila u petak oko 20.15 sati u Bušetini u kojoj je uslijed upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom vozač teretnog vozila reg. oznaka Srbije naletio na biciklista (43) i teško ga ozlijedio. Nastradali biciklist je upravljao tehnički neispravnim biciklom bez reflektirajućeg prsluka ili druge odjeće s reflektirajućim dijelovima i pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije 2.40 g/kg.

Nešto manja koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena kod mladog vozača koji je s koncentracijom od 2.10 g/kg upravljao osobnim automobilom i u subotu oko 21 sat zbog nepropisnog kretanja kolnikom prilikom pretjecanja na dionici ceste između Sopja i Nove Šarovke sletio s ceste. U ovoj prometnoj nesreći je mladi vozač lako ozlijeđen.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content