U OBŽ 28 novopozitivnih, preminule četiri osobe

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 313 uzoraka od kojih je 28 bilo pozitivno na koronavirus.

Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, zatim po tri na području Belog Manastira, Čepina i Našica, po dvije na području Belišća, Đurđenovca i Petrijevaca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Čeminca, Darde, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Erduta i Semeljaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba oboljelih od Covida-19, od kojih je 75 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a 15 ih je na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 31 pacijent s tim oboljenjem.

Preminule su četiri osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 59 do 75 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.488 osoba.

Policijski službenici proveli su 11 provjera osoba u samoizolaciji i 148 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenja. Od drugih postupanja, po dojavi su utvrdili da je jučer u 23.30 sati u Višnjevcu u jednoj kući organizirao privatno okupljanje protivno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o privatnom okupljanju od najviše 10 osoba iz najviše 2 kućanstva te je vlasniku uručen prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content