U tijeku provedba projekta SPEKTAR: U nastavku rekonstrukcija stare Srednje škole u Pitomači

U tijeku je provedba projekta “SPEKTAR” čiji nositelj tvrtka DRAFT d.o.o., a provodi ga zajedno sa partnerima Općinom Pitomača, Općinom Špišić Bukovica i Općinom Kloštar Podravski. Ukupna vrijednost projekta je 8.049.674,37 kuna, a provedba, koja traje već 9 mjeseci, trajat će ukupno 30 mjeseci. Opći cilj projekta je promicanje socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici putem poboljšane socijalne infrastrukture.

-U proteklih 9 mjeseci kroz projekt su provedene aktivnosti jednostavne i javne nabave te zapošljavanje jedne mlade osobe na poziciji projektnog asistenta – ističu iz tvrtke DRAFT d.o.o. U nastavku provedbe projekta izvršit će se rekonstrukcija stare Srednje škole u Pitomači, odnosno nekadašnje pučke škole, koja će se prilagoditi uvjetima potrebnim za pružanje socijalnih usluga u zajednici.

Aktivnosti projekta uključuju temeljitu rekonstrukciju objekta, kojom će se uz poštivanje tehničkih uvjeta, preurediti infrastrukturne jedinice koje će se koristiti za pružanje socijalnih usluga u svrhu deinstitucionalizacije i pružanja izvaninstitucijskih usluga. Infrastrukturne jedinice unutar objekta će se prilagoditi i opremiti sa suvremenom opremom namijenjenom za cjelovito pružanje socijalnih usluga.

-Završetkom rekonstrukcije bit će omogućeno pružanje usluga psihosocijalne podrške osobama srednje i starije dobi, osobama s invaliditetom i teškoćama u razvoju te za osobe svih dobi koje su bile žrtve nasilja, usluga rane intervencije kod djece, a osigurat će se i pružanje psihosocijalne podrške djeci i osobama u dobi od 7 do 21 godine – rekli su iz tvrtke DRAFT d.o.o.

(www.icv.hr, DRAFT d.o.o., ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content