U Učeničkom domu u Virovitici započela s radom Učenička televizija

U srijedu, 31. ožujka Učenička televizija Učeničkog doma u Virovitici započela je s radom. Uz vodstvo Tomislava Brdjanovića i odgajateljicu Luciju Martinko-Hock održano je prvo predavanje, radionica i snimanje te će se učenike teorijski i praktično obučavati za samostalno snimanje tv priloga.

Učenički dom u Virovitici jedan je od partnera na projektu Regionalni centar kompetentnosti „PANONIKA“ Udruge učeničkih domova RH, čime se želi reformirati i modernizirati strukovno obrazovanje u Hrvatskoj po uzoru na europske obrazovne sustave

Kako bi učenici stekli nove kompetencije za cijeli život kreativno se izražavajući uz učenje i zabavu u svoje slobodno vrijeme dok borave u Učeničkom domu, učenicima se pruža nova aktivnost u skladu s tehnološkim potrebama vremena, a nabavit će se i nova multimedijalna oprema za Učeničku televiziju Učeničkog doma.

– Vizija jest da svaki učenički dom u Hrvatskoj jednoga dana ima svoju učeničku televiziju, gdje bi učenici u slobodno vrijeme snimali priloge iz domskoga života i škole te na taj način promovirali sve ono vrijedno i pozitivno što učenici u školama uče i rade te priloge puštali svojim kolegama, roditeljima i zainteresiranima u cijeloj Hrvatskoj na vlastitoj Učeničkoj televiziji – istaknuli su iz škole.

Nositelj projekta je Poljoprivredno-prehrambena škola Požega, a partneri su uz Srednju školu Stjepana Sulimanca iz Pitomače i Ekonomska škola Požega, Udruga učeničkih domova RH (Učenički dom Virovitica i Đački dom Požega), Veleučilište u Požegi, Prirodoslovna škola Karlovac, Požeško-Slavonska županija te Kutjevo d.d. za proizvodnju i promet poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. (www.icv.hr, udv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content