U Virovitici održan prvi “Obiteljski dan” projekta “Sve za sport – Active for Slavonija”

Prije nepuna dva mjeseca u Virovitici je počela realizacija projekta “Sve za sport – Active for Slavonija”.

Rođeni Virovitičanin Dean Todorović, koji već dvadesetak godina živi u Zagrebu, putem svoje udruge “Sve za sport” prihvatio se realizacije projekta “Active4Slavonija” financiranog iz Europskog socijalnog fonda te iz proračuna Republike Hrvatske. Projekt je predviđao sportsku gimnastiku i elementarnu sportsku školu za djecu te vježbe za roditelje budući da je to obiteljski projekt.

IMG 6408 Custom

Projekt je u početku realiziran u multifunkcionalnoj dvorani Viroexpo, ali odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, zbog epidemioloških razloga zabranjeni su treninzi u zatvorenim prostorima. Kako projekt ne bi mirovao, organizatori su smislili “Obiteljski dan na otvorenom”, na sportskom kompleksu nekadašnje virovitičke vojarne. Lijepo vrijeme protekle subote privuklo je zavidan broj zainteresiranih roditelja s djecom, koji su organizirano vježbali u dva termina.

IMG 6414 Custom

Za djecu su organizirani zanimljivi poligoni, dok su roditelji igrali popularnu dječju igru graničar, ali s neuobičajeno velikom loptom.

-Zadovoljni smo odazivom na 1. Obiteljski dan i prema prvim reakcijama očekujem da će i ubuduće odaziv biti još veći – rekao nam je Ivan Kelečić, jedan od trenera.

– Inače se rekreativno bavim sportom, ali u posljednje vrijeme sve manje, zato mi je ovo odlično došlo – zadovoljan je bio Igor Moslavac.

– Bilo mi je super, idući put ću ponovno doći – pripomenula je Igorova osmogodišnja kćerka Nera.

-Prvi puta sam na ovakvom okupljanju, odlično smo se zabavili i sigurno dolazimo ponovno – izjavila je Martina Jakelić.

Organizatori “Active4Slavonija” u svibnju planiraju novi obiteljski dan, na koji će, prema svemu sudeći, doći još više obitelji.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”628237″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content