Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Jaglac” održala godišnju skupštinu

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” Orahovica održala je godišnju skupštinu na jedan iznimno zanimljivi način, u dvorištu svoje nove kuće gdje se odvija program ”Jaglac moj drugi dom”. Pod proljetnim suncem vodstvo Jaglaca predstavilo je svoj iznimno uspješan rad kroz koji su iz raznih fondova i natječaja za svoje projekte ostvarili gotovo 3 milijuna kuna i time je udruga pokazala kako je najuspješnija gradska udruga.

-Udruga broji 162 člana, od kojih 48 djece i mladih s teškoćama u razvoju i invaliditetom. Zaposlenih imamo 34 djelatnika od čega je 26 žena, a 30 osoba je zaposleno na određeno te 4 na neodređeno radno vrijeme. Posebno se ponosimo na svoja 77 volontera koji su odradili 1288 volonterskih sati. U proteklom razdoblju odobreno nam je 8 bespovratnih potpora, ostvarili smo dva partnerstva i mnoštvo drugih suradnji s brojnim institucijama i ustanovama, posebno onima sličnim nama – rekla je tajnica Udruge Milica Milovac.

jaglac 2

Predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović i voditeljica programskih aktivnosti Lidija Stojković istaknule su kako je udruga sretna nastavkom provođenja svih projekata, a posebno dva i to ”Jaglac moj drug dom” koji će u novoj fazi trajati do 31. svibnja 2023. te projekta usluge osobne asistencije pod nazivom ”Moj asistent IV” kroz koji zaposleni brinu o 20 korisnika s područja Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije. Predsjednica i voditeljica zahvalile su se svim donatorima, roditeljima, volonterima i svima koji su na bilo koji način pomogli u radu udruge i učinili Jaglace sretnima i ravnopravnima u zajednici.

jaglac 1

Na kraju skupštine rad udruge pohvalio je i povjerenik Vlade RH za grad Orahovicu Saša Rister:

-Kada čujete ovako izvješće jedne gradske udruge koja povlači milijune kuna za svoj rad, teško je bilo što dodati osim od srca čestitati ovim iznimno marljivim i sposobnim ljudima koji se svojski trude osigurati osobama s teškoćama u razvoju i invaliditetom maksimalne životne uvjete. Niti jedna udruga u gradu nije ostvarila ovakve rezultate i za ovo sve treba doista čestitati i siguran sam kako će udruga vođena ovim ljudima i u narednomrazdoblju postizati ovako dobre rezultate – zaključio je Rister. (www.icv.hr, vg)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content