Suradnja gradskih institucija: Upotpunjen vozni park – kulturne institucije spremne za buduća događanja i festivale

U vrijeme pandemije, kada kulturne institucije gotovo da i nemaju prihode, Grad Virovitica ulaže u kulturu i potiče suradnju kako bi naše prepoznatljive institucije – Kazalište, Gradski muzej i Gradska knjižnica i čitaonica, bile pripravne za buduća događanja i festivale.

Nakon što je Grad Virovitica kupio novo vozilo Javnoj vatrogasnoj postrojbi, vatrogasci su jedno svoje vozilo, odnosno kombi poklonili Kazalištu. Kazalištu je vozilo poklonila i Razvojna agencija VTA, dok je Kazalište jedno svoje vozilo poklonilo Muzeju i Knjižnici.

Primopredaji vozila između gradskih institucija nazočio je i gradonačelnik Ivica Kirin sa zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, ravnateljica Razvoje agencije VTA Tihana Harmund, ravnatelji Muzeja, Kazališta i Knjižnice: Mihaela Kulej, Tomislav Pintarić i Robert Fritz te zapovjednik JVP Virovitica Anto Tutić.

– Ovdje govorimo o suradnji naših kulturnih institucija ne samo kroz primopredaju vozila, već i kroz aktivnosti i program koji ćemo zajednički raditi za građane kako bi se u budućnosti, kada prođe ova pandemija, događanja u sklopu naših manifestacija odvijala koordinirano, odnosno bez preklapanja, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content