Uskoro rekonstrukcija javne rasvjete na području općine Čađavica: Prijavljen projekt vrijedan 250 tisuća kuna

U sklopu Javnog poziva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2021 . godini, Općina Čađavica je prijavila projektni prijedlog “Rekonstrukcije javne rasvjete na području općine Čađavica” ukupne vrijednosti 247.307,50 kuna.

Općina Čađavica planira izvršiti rekonstrukciju javne rasvjete kroz naselje Čađavački Lug koje se nalazi na državnoj cesti D34. Postojeća javna rasvjeta ne radi u punom opsegu kako bi trebala te ne zadovoljava današnje standarde, posebice zbog velike fluktuacije mladih koji svakodnevno koriste na putu do škole.

Prema riječima načelnika Mirka Rončevića, cilj projekta je rekonstrukcijom javne rasvjete osigurati sigurnu komunikaciju djece, učenika i mladih kao i cjelokupnog stanovništva te tako doprinijeti poboljšanju života na ovom ruralnom području. Izgradnja adekvatne infrastrukture jedan je od načina za rješavanje problema ciljanih skupina ovog slabo razvijenog područja.

Glavne projektne aktivnosti su provođenje postupka nabave izvođača, potpisivanje ugovora te izvođenje radova. Provedba projektnih aktivnosti se predviđa u roku od 90 dana od dana potpisivanja ugovora. Projektne aktivnosti su u skladu sa Županijskom razvojnom strategijom Virovitičko-podravske županije i Strategijom razvoja Općine Čađavica.

(www.icv.hr, adf, Općina Čađavica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content